Cele doua ingrediente cu care poti inlocui praful de copt

Praful de copt si bicarbonatul de sodiu sunt agenti de afanare, existand retete in care este nevoie doar de unul dintre acestia si retete in care trebuie sa adaugam din fiecare. Insa stiai ca puteti face praf de copt din bicarbonat de sodiu? Praful de copt contine bicarbonat de sodiu, amidon si un component acidifiant. Diferenta dintre praf de copt si bicarbonat consta in faptul ca praful de copt nu are nevoie de ingrediente acide, caci are deja in componenta mici cantitati de acid. 

Cele doua ingrediente cu care poti inlocui praful de copt

Ei bine, astazi te vom invata cum sa faci chiar tu praf de copt. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente:

1 lingura bicarbonat de sodiu
2 linguri cream of tartar*
*Cream of tartar este denumirea entru bitartrat de potasiu, un stabilizator pentru bezele crocante si agent de afanare pentru aluaturi.

Ustensile:

1 lingura pentru masurat
1 tel mic pentru amestecat
1 caserola
Instructiuni:

Amestecati cu ajutorul unui tel bicarbonatul de sodiu cu crema de tartar. Transferati intr-o caserola sau intr-un recipient inchins etans. Se poate pastra o perioada lunga de timp, insa este indicat sa verificati daca substanta mai este activa inainte de a o folosi.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise