Asadar, iata ce trebuie sa faceti pentru a prepara un burger cu adevarat memorabil:
Atunci cand trebuie sa hraniti o intreaga armata de oameni, e de inteles sa va indreptati spre produse care sa va scoata mai ieftin. Dar, atunci cand preparati burgeri pentru voi si pentru familile voastre, nu va zgarciti la bani in detrimentul calitatii.
Carnea tocata ideala trebuie sa fie proaspata, cu cel putin 20% grasime si, de preferinta, sa provina de la o vaca hranita cu iarba, nu cu grau sau alte concentrate.
2. Nu exagerati cu ingredientele sau condimentele.
Daca carnea este de calitate, puteti face un burger excelent cu extrem de putine ingrediente. Asadar, nu adaugati in carne ceapa, ierburi sau prea multe condimente, pentru ca ele pot da carnii o textura gumoasa si nimanui nu-i place un "burger de cauciuc". E suficient sa adaugati sare pe carne, inainte de a o pune pe gratar.
3. Nu uitati sa faceti o mica adancitura in mijlocul carnii.
Odata luata de pe gratar, carnea pentru burgeri nu ar trebui sa aiba aspectul unei chiftele. Cu cat e mai bombata, cu atat e mai greu de adaugat alte toppinguri peste carne. Asadar, trebuie sa luati in calcul ca, in contact cu caldura, carnea isi va schimba forma, se va dilata, se va bomba. Burgerii care nu au acea adancitura inainte de a fi pusi pe gratar se vor transforma in mingiute.
4. Gratarul trebuie sa fie cat mai incins.
Burgerii iubesc caldura, cu cat e mai mare cu atat e mai bine. Un burger fara crusta, nu e un burger memorabil. Bineinteles, nu e bine nici sa-i ardeti, asa ca e bine sa fiti cu ochii pe ei, iar gratarul sa aiba o temperatura cat mai ridicata.
5. Nu apasati pe carnea pusa pe gratar.
Stim ca e o adevarata placere sa auzi acel sfarait pe care-l face carnea cand apesi pe ea, in timp ce se perpeleste pe gratar, dar, daca tineti la gust, evitati sa apasati pe burgerii de pe gratar. Atunci cand apasati pe orice bucata de carne care se afla pe gratar, nu faceti decat sa scoateti din ea toate sucurile, iar un burger care nu e suculent, nu e un burger bun. Nu?
6. Nu taiati burgerul pentru a vedea daca s-a facut inauntru.
Ca in cazul de mai sus, prin sectionarea carnii pentru a vedea daca s-a facut sau nu, nu veti face decat sa o uscati si sa permiteti sucurilor sa se reverse peste carbunii incinsi. Sffffrrrrrr!
7. Lasati burgerii sa se odihneasca.
Dupa ce i-ati luat de pe gratar, lasati burgerii sa-si traga sufletul. Astfel, veti elimina excesul de lichide din carne. Daca sunteti prea nerabdatori, va veti trezi cu o chifla inmuiata de lichidul din carne. De asemenea, daca nu-l veti lasa la odihna, cand veti musca din burgeri, toate sucurile din carne vi se vor prelinge pe barbii si haine.
Adaugati in chifla toppinguri diferite, de fiecare data. Branza, baconul sau ceapa sunt bune, dar o lingura de unt de alune sau o felie subtire de ananas vor face ca aromele sa se amplifice si va vor surprinde placut papilele gustative.
9. Untul face minuni.
Inainte de a pune carnea pe gratar, adaugati o bucatica de unt in mijloc. Astfel veti obtine burgeri mai fragezi si mai gustosi.
Comentarii