Carnea de pui este unul dintre alimentele cel mai des gatite acasa. Statisticile arata ca un roman consuma aproape 58 kg de carne pe an, din care 18,5 kg sunt carne de pui. De asemenea, este considerata o carne sanatoasa si este si foarte usor de preparat, mai ales ca se combina perfect cu multe alte alimente si condimente. Insa, exista o serie de greseli pe care cei mai multi dintre noi le facem atunci cand gatim carnea de pui, aceasta devenind fie nesanatoasa, fie fada. Iata care sunt cele 5 greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand gatiti carnea de pui:
De asemenea, imediat dupa decongelare se recomanda gatirea puiului.
Gatiti puiul la temperatura incorecta
Peste aceasta temperatura, carnea de pui va incepe sa se usuce si isi va pierde din suculenta.
Asta inseamna ca daca folositi ulei de masline cand prajiti carnea de pui, uleiul se va arde inainte ca puiul sa se faca cum trebuie. Indicat este sa folositi uleiuri cu puncte mai mari de ardere: ulei de palmier sau de floarea soarelui.
Alegeti carnea de pui dezosata si fara piele
Sursa articol: delish.com
Sursa foto: nutritionanalyser.com
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii