La trecerea de la anotimpul cald la cel rece pielea noastra poate fi afectata, aparand iritatii, inflamatii, riduri, acnee sau alte afectiuni. Inainte de a apela la tot felul de creme, incercati sa corectati acest lucru prin alimentatie. Unele fructe de toamna hranesc si insanatosesc pielea, datorita cantitatilor mari de antioxidanti, vitamine si minerale.
De asemenea, vitamina C din mere ajuta la construirea colagenului, substanta care asigura elasticitatea pielii. Merele mai sunt bogate si in cuprul, care stimuleaza productia de melanina, pigmentul care ne protejeaza de razele ultraviolete ce pot imbatrani prematur pielea.
Cu cat fructele sunt mai inchise la culoare, cu atat sunt mai benefice pentru piele. O culoare mai inchisa e un semn ca acestea contin mai multi antioxidanti.
Cei rosii sunt cei mai benefici, deoarece protejeaza pielea de imbatranirea prematura si au puterea de a distruge radicalii liberi.
In urma consumului regulat de struguri, pielea devine mai fina si mai catifelata datorita vitaminei E si resveratrolului, o substanta care de multe ori e trecuta si in compozitia cremelor de fata.
Perele au si antioxidanti (vitamina C) care hranesc si revitalizeaza tenul.
Sursa foto: fashion-styles.net
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii