Sfantul Andrei este o sarbatoare in care usturoiul este unul dintre personajele principale.

De exemplu, in seara de 29 noiembrie, in Ajunul Sarbatorii Sfantului Andrei, traditia cere ca mai multi flacai si fete sa se adune intr-o casa pentru a indeplini un ritual al usturoiului.

Pe o masa ei aseaza mai multi catei de usturoi si cateva lumanari aprinse, diferite feluri de mancare si petrec toata noaptea mancand si povestind.

Dimineata, tinerele fete isi impart usturoiul si il duc preotului la biserica, pentru a avea noroc in dragoste. 

De asemenea, se spune ca in ziua Sfantului Andrei lupul devine mai puternic si nimic nu-i scapa. Ca sa-si apere gospodaria de lupi si varcolaci, la tara se obisnuieste sa se unga tarusii de la poarta, ferestrele si pragul usilor cu usturoi. 

Intre mit si realitate, usturoiul chiar are proprietati miraculoase, fiind un "medicament" natural si tinand departe bolile.

Asa ca, in cele ce urmeaza va propunem 10 retete simple si delicioase, cu usturoi, pe care puteti sa le pregatiti pentru Sf. Andrei: 

1. Creveti cu usturoi 2. Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar3. Salata de ardei copti cu usturoi si rosii4. Fasole verde cu sos de usturoi 5. Aripi cu sos de usturoi si morcovi


 
6. Sos de usturoi cu morcovi7. Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin8. Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt9. Ceafa de porc cu usturoi la cuptor10.  Pulpe de pui la cuptor cu usturoi si cartofi cu ierburi aromateSursa foto: healthyfoodhouse.com

  • 2 comentarii
  • kok miori, 03 decembrie 2018

    imi plac foarte mult mancaruri cu usturoi!

  • Alexandru Nartea, 02 decembrie 2015

    Cel mai bun antibiotic natural !!!