
Insa, fiind o leguma din familia verzei, consumul de gulie aduce multe beneficii. De exemplu, este o sursa bogata de vitamine (B6, C) si minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu si cupru. De asemenea, pentru cei care vor sa slabeasca, gulia este alegerea ideala - in 100 g se regasesc doar 27 de calorii.
Totodata, cele mai bune gulii se gasesc in intervalul octombrie - martie.
Asadar, noi va propunem sa incercati macar una dintre aceste retete pe baza de gulii:
1. Gulii umplute cu legume

2. Ciorba ardeleneasca de gulii

3. Mancare de mazare cu gulii

4. Supa crema de gulii

5. Salata de gulii

6. Sufleu de broccoli cu gulii

7. Bors de gulii

8. Gulii umplute cu carne de curcan

Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 1 comentariu
-
Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2017
Noua ne plac mult guliile. Beneficiile guliei sunt : regleaza nivelul de zahar din sange,intareste oasele si dintii,combate contractiile musculare, fortifica sistemul imunitar si previne anemia, previne cancerul, vindeca degeraturile, este leac in afectiuni respiratorii.Aveti mare grija daca suferiti de afectiuni ale tiroidei. In acest caz, nu ar trebui sa consumati gulie caci aceasta contine glicosinolati ce impiedica asimilarea iodului de catre tiroida.