Care sunt substantele toxice de pe citrice de care trebuie sa ne ferim

Cu totii iubim citricele, fie ca e vorba de portocale, mandarine, lamai, pomelo, grapefrut, etc. Substantele benefice si vitamina C din acestea tin racelile departe si ne intaresc sistemul imunitar, mai ales in anotimpul rece. Atunci cand le consumam o facem si de placere, dar si ca sa ne imbunatatim sanatatea. Din pacate, exista din ce in ce mai multe cazuri din care aflam ca pe coaja citricelor se regasesc substante extrem de daunatoare, dar invizibile, folosite in scopul conservarii lor.  

Care sunt substantele toxice de pe citrice de care trebuie sa ne ferim
Toate citricele, mai putin cele organice, sunt tratate cu astfel de substante chimice. Le veti gasi trecute pe ambalajele de pomelo sau pe etichetele atasate saculetilor de lamai sau portocale.
Iata care sunt substantele de pe citrice de care trebuie sa va feriti:

Imazalil
- Fungicid cu efect potential cancerigen, neurotoxic. Poate afecta functia de reproducere, fertilitatea si dezvoltarea fatului sau a copiilor.

Sursa foto: Facebook

Thiabendazole
- Fungicid si parazicid cu efect cancerigen si, atunci cand e in doze mari, afecteaza nivelul hormonilor tiroidieni.
Sodium O’Phenylphenate
- Dezinfectat cu efect cancerigen, toxicitate gastrointestinala sau hepatica.
Cum ne ferim de aceste substante:

Se recomanda spalarea fructelor cu apa calda si cu o perie. De asemenea, atunci cand faceti suc (fresh) este indicat sa indepartati coaja sau ca aceasta sa intre in contact cat mai putin cu sucul rezultat.

Renuntati la a mai folosi coaja de citrice in preparate (gem de coaja de portocale, limonade sau coaja de lamaie rasa, pentru prajituri).

Chiar daca sunt mai scumpe, optati pentru citricele organice / bio, crescute fara substante chimice.

Sursa foto: healthytactic.blogspot.ro
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise