Care este diferenta dintre uleiul de cocos si untul de cocos?

Daca si voi iubiti cocosul la fel de mult pe cat o facem noi, inseamna ca sunteti familiarizati cu uleiul de cocos si untul de cocos. Cu toate acestea, multi dintre noi nu stiu care este diferenta dintre cele doua si la ce le pot folosi pe fiecare. De vreme ce ambele pot fi folosite atat la pregatirea mancarurilor sarate cat si dulci, voi stiti ce le deosebeste?  

Care este diferenta dintre uleiul de cocos si untul de cocos?

Desi este foarte usor sa le confundam, mai ales atunci cand uleiul de cocos se intareste, cele doua produse sunt foarte diferite. Ganditi-va la uleiul de cocos si la untul de cocos ca la uleiul de arahide si untul de arahide - doua produse diferite, folosite in alte scopuri.

Uleiul de cocos este uleiul care a fost extras din nuca de cocos, in timp ce untul de cocos este facut din intregul continut al nucii de cocos, care este maruntit si transformat intr-un fel de piure de cocos.

In functie de reteta, uleiul de cocos poate fi folosit atat in stare lichida, cat si solida. Uleiul de cocos poate fi folosit atat pentru prajit, cat si pentru a pregati diverse prajituri, atat pentru mancaruri dulci, cat si pentru cele sarate.

Untul de cocos contine, spre deosebire de uleiul de cocos, toate grasimile, fibrele si nutrientii nucii de cocos. Consistenta poate varia in functie de temperatura si de modalitatea de a il depozita. Acesta poate fi foarte cremos daca se afla intr-un mediu calduros sau dimpotriva, foarte solid, cand se afla intr-un mediu racoros.

Untul de cocos este usor de folosit si foarte versatil, fiind folosit mai putin la gatit si mai mult consumat ca atare, in locul untului clasic. Este potrivit, de asemenea, atat mancarurilor dulci, cat si sarate.

Ambele produse sunt necesare in bucatarie. Acestea sunt diferite, avand intrebuintari diferite, asa ca nu ezitati sa le achizitionati pe ambele data viitoare cand mergeti la cumparaturi!

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise