Castanele comestibile sunt un aliment foarte versatil si plin cu savoare. Miezul castanelor este bogat in amidon si apa, dar are un nivel scazut de proteine si grasimi.
Aceste delicii sunt disponibile sub mai multe forme: proaspete, macinate, uscate, piure sau vidate. Sunt foarte gustoase atat consumate ca atare, coapte, sau ca ingredient pentru diverse mancaruri, mai ales pentru deserturi.
In continuare va prezentam combinatia perfecta intre ciocolata, castane si smantana dulce, perfecta pentru un desert de iarna delicios.
Ingrediente:
675g de castane crude sau 435g de piure de castane (neindulcit)
3 frunze de dafin (daca folositi castane crude)
175g de ciocolata neagra cu 70% cocao, plus pentru razuire pe deasupra
175g zahar
175g de unt
¼ lingurita de esenta de vanilie
200ml de smantana dulce sau frisca lichida
Pentru servire
frisca batuta
coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare:
Daca folositi castane crude, gauriti fiecare castana, puneti intr-o oala cu frunzele de dafin si acoperiti cu apa. Fierbeti la foc mic pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Scurgeti si atunci cand se racesc suficient pentru a fi manuite, decojiti. Puneti miezul castanelor intr-un robot de bucatarie si transformati in piure.
Puneti ciocolata, zaharul, untul, vanilia si 3 linguri de apa intr-o tigaie. Incalziti la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat, apoi adaugati piureul de castane (la conserva sau proaspat preparat).
Luati tigaia de pe foc, amestecati pana ce se omogenizeaza amestecul, apoi transferati intr-un bol mare si lasati deoparte pentru a se raci.
Bateti smantana dulce sau frisca lichida pana ce se intareste, apoi incorporati in ciocolata amestecata cu piureul de castane, dupa ce s-a racit. Puneti amestecul in opt boluri, acoperiti cu folie de aluminiu sau plastic si lasati la frigider pentru 2-3 ore sau pana ce amestecul se intareste.
Pentru servire: puneti deasupra frisca si radeti niste ciocolata si coaja de lamaie.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii