Beneficiile unei alimentatii diversificate

Meniul tau arata in fiecare zi la fel? Din lipsa de timp sau chiar comoditate, multi dintre noi consumam in fiecare zi aceleasi alimente. Si chiar daca rutina nu te deranjeaza, trebuie sa stii ca nu este deloc sanatos sa avem in fiecare zi acelasi meniu.  

Beneficiile unei alimentatii diversificate

Conform unui studiu recent, persoanele care mananca in fiecare zi aceleasi alimente sunt mai putin sanatoase decat cele ce au o alimentatie variata. S-a dovedit ca participantii studiului care au consumat alimente diferite in fiecare zi au cu 21% mai putine sanse de a dezvolta hipertensiune arteriala, afectiuni ale metabolismului si afectiuni legate de cresterea nivelului de zahar din sange, fata de cei care urmeaza o rutina nutritionala zilnica.

Cu toate acestea, cercetatorii unui studiu mai vechi au observat ca prin consumarea unui numar mic de alimente, putem ajunge sa slabim cateva kilograme. "Avand putine optiuni, tentatia este mai mica", spune Alan Aragon, consilier nutritionist pentru Men's Health.

Trebuie mentionat insa ca cel de-al doilea studiu a fost realizat acum cativa ani si avea in vizor persoanele care mananca alimente de tot felul, de la cele sanatoase la cele nesanatoase, precum fast food sau junk food. Primul studiu s-a concentrat doar asupra persoanelor care mananca alimente sanatoase. Asadar, este de la sine inteles ca varietatea este buna in momentul in care mananci doar alimente cu valori nutritionale mari, nu-i asa?

Cu toate ca pare dificil sa introducem in dieta toate alimentele de care organismul ar avea nevoie, nu este chiar asa. Incearca sa bifezi cat de des poti principalele grupa de alimente - fructe, legume, cereale integrale, lactate, proteine slabe si grasimi bune. Dupa o saptamana, incearca sa mananci cel putin doua ingrediente din fiecare grupa, pentru a-ti diversifica dieta.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise