A venit primavara si ne bucuram de legumele sanatoase din aceasta perioada. Printre acestea se numara si spanacul, care este foarte bogat in nutrienti, contine calciu, vitaminele A si C, fibre, acid folic, magneziu si substante anticancerigene.
Flavonoizii din spanac ajuta la protejarea impotriva pierderilor de memorie asociate cu varsta inaintata. Arma secreta a spanacului este luteina, care ajuta la prevenirea cataractei si a bolilor degenerative asociate cu varsta inaintata, mai este utila si in prevenirea cancerului.
Iata o reteta sofisticata dar simpla de sufleu cu spanac, perfect pentru primavara:
Ingrediente
Amestecul de usturoi
100 g de usturoi verde, aproximativ 5 fire
225 ml smantana
1 ramurica de cimbru
Sufleul
4 linguri de unt nesarat, plus pentru uns vasul de copt
100 g de parmezan proaspat dat prin razatoare
1 legatura de spanac, fara tulpini sau 430-400 g frunze de spanac
4 linguri de faina
300 ml de lapte
sare si piper
aprox. 115 grame de branza de capra moale
4 galbenusuri de ou
6 albusuri de ou
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade C. Ungeti cu unt un vas de 1,4 litri si presarati cateva linguri de parmezan.
2. Puneti usturoiul, smantana si cimbrul intr-o tigaie mica la foc mic. Aduceti la punctul de fierbere, la foc mic, apoi stingeti focul, acoperiti si lasati 15 minute deoparte.
3. Spalati bine spanacul si puneti-l intr-o tigaie. Puneti-l intr-o strecuratoare si uscati-l, apoi taiati-l fin.
4. Topiti cele 4 linguri de unt in tigaie, adaugati faina si gatiti pentru 1 minut, amestecand constant. Adaugati laptele si amestecati pana ce se ingroasa. Adaugati o lingurita de sare si incorporati branza de capra si restul de parmezan. Opriti focul si puneti in amestec galbenusurile, spanacul si amestecul de usturoi verde. Asezonati cu piper.
5. Bateti spuma albusurile de ou cu un praf de sare pana se intareste spuma. Amestecati usor spuma de oua si baza de spanac. Turnati amestecul obtinut in vasul pregatit si coaceti in cuptor pana ce se rumeneste si se asaza, pentru aproximativ 25 de minute (pentru un vas de gratinare) si aproximativ 30 de minute pentru un vas de sufleu.
Mai multe retete cu spanac puteti gasi aici. Pofta buna!
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii