Alimente care fac sa resimti si mai mult caldura de afara

Exista alimente care in zilele caniculare te ajuta sa faci fata mai bine caldurii, dar exista si alimente care iti ridica temperatura corpului.  In mod surprinzator, unele dintre alimentele de care ti-e cel mai mult pofta atunci cand e cald afara, sunt si cele care nu sunt foarte indicate cand vrei ca temperatura corpului sa mai scada cu cateva grade. Barry Swanson, profesor la Washington State University, le-a povestit celor de la Time.com care sunt alimentele care cresc temperatura corpului in zilele caniculare.  

Alimente care fac sa resimti si mai mult caldura de afara

Inghetata

Se pare ca inghetata nu ne racoreste decat pe moment, pentru un foarte scurt timp. Dupa consumarea unei inghetate, din cauza continutului mare de grasimi, corpul nostru incepe sa se incalzeasca si mai mult.

"Mancarurile care contin mai multe grasimi, proteine si carbohidrati cresc temperatura corpului in timpul procesului de digestie. Pe moment, temperatura scazuta a inghetatei da o senzatie placuta, de racorire, dar cand digestia incepe sa se produca, incepi sa te incalzesti, deoarece corpul trebuie sa produca energie pentru descompunerea mancarii. Se cunoaste faptul ca grasimea este digerata mai greu, ceea ce inseamna ca va fi necesara mai multa energie pentru a o descompune.", spune profesorul Swanson.

Deci, cu cat inghetata este mai grasa, cu atat este mai putin indicata.

Orezul

Carbohidratii complecsi, cum este orezul sau cerealele integrale, sunt destul de greu de digerat, iar efortul depus in acest sens ne incalzeste semnificativ corpul.

Berea

Alcoolul, sub orice forma si oricat de rece, are printre efecte deshidratarea. De asemenea, alcoolul este si un vasodilatator, ceea ce inseamna ca prin artere si vene va circula mai mult sange decat in mod normal. Acest lucru face ca temperatura pielii sa creasca cu cateva grade.

In urma consumului de alcool, caldura incepe sa se resimta imediat la nivelul fetei, deoarece este o zona foarte vascularizata. Bineinteles, depinde foarte mult si de cantitatile de alcool ingerate. Cu cat bei mai mult, cu atat te incalzesti mai tare.

Asa ca e bine sa ai grija cu berea rece care poate declansa valuri si valuri de caldura in corpul tau.

time.com

Sursa foto: fanpop.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise