9 pasi catre un blat de tort perfect

Multi cred ca este o arta sa faci torturi gustoase si aspectuoase,insa noi ii contrazicem! Nu este vorba decat de respectarea catorva reguli simple, reguli pe care toata lumea le poate respecta fara vreo problema.   Iata care sunt aceste mici trucuri:  

9 pasi catre un blat de tort perfect

1. Urmeaza o reteta buna.

Asigura-te, in primul rand, ca respectiva reteta a fost si testata si ca nu este scrisa "dupa ureche". In al doilea rand, vezi daca ai toate ingredientele sau instrumentele necesare pentru a respecta in intregime reteta.

2. Foloseste o tava de aceeasi dimensiuni ca in reteta.

In cazul in care nu ai o tava de aceeasi dimensiuni, trebuie sa ajustezi cantitatile ingredientelor si timpul de coacere. Foloseste hartie de copt pentru a evita lipirea aluatului de tava. In lipsa hartiei de copt, se pot folosi unt sau ulei pentru a unge tava, pe care trebuie sa o tapetezi ulterior cu putina faina. Atentie, insa, sa nu folosesti prea multa grasime, caci aceasta va duce la "prajirea" partilor laterale ale tortului.
3. Preincalzeste cuptorul.

Daca nu incalzesti suficient cuptorul, tortul nu va creste frumos. Asadar, trebuie sa incalzesti bine cuptorul inainte de a baga aluatul. Daca stiti ca aveti un cuptor care arde prajiturile, cel mai indicat ar fi sa tapetati fundul tavii cu un strat generos de faina. In acest fel, evitati arderea acestuia.

4. Masoara cu precizie ingredientele.

Pentru ca rezultatul final sa fie cel asteptat, masoara cu atentie ingredientele folosite. Foloseste lingurile gradate in locul tacamurilor de bucatarie. Si chiar daca esti tentat adesea sa pui o cantitate mai mare dintr-un ingredient (de exemplu, praf de copt), cel mai indicat este sa respecti cu strictete cantitatile din reteta.

5. Asigura-te ca ingredientele au temperatura corecta.

Majoritatea retetelor precizeaza ca ouale si untul sa fie la temperatura camerei. Daca untul este adaugat in compozitie imediat ce este scos din frigider, se va integra mult mai greu decat daca ar fi fost moale. Aceeasi poveste este si in cazul oualelor.

6. Pune compozitia la cuptor imediat ce ai terminat-o.

Agentul de crestere se va "activa" imediat ce va intra in contact cu ingredientele "umede". Asadar, pentru a garanta cresterea frumoasa a tortului tau, pune compozitia in cuptor imediat ce ai terminat-o.

7. Pune tava la un nivel corespunzator si asigura-te ca usa cuptorului ramane inchisa.

De obicei, prajiturile si torturile se coc pe gratarul din mijloc a cuptorului. Odata bagat la cuptor, nu trebuie sa mai deschizi usa pana cand tortul nu este aproape gata sau cel putin in primele 15 minute de la momentul in care l-ai bagat la cuptor. In caz contrar, risti ca tortul sa nu creasca frumos.

8. Verifica daca prajitura este gata inainte de a o scoate din cuptor

Trebuie sa stii ca fiecare cuptor este diferit, asa ca uneori este posibil ca tortului tau sa ii fie necesar un timp mai mare de coacere decat cel specificat in reteta. Tocmai de aceea, este bine sa faci testul scobitorii inainte de a-l scoate din cuptor.

9. Racirea tortului

Majoritatea prajiturilor cu blat pufos trebuie lasate la racit cateva minute in tava inainte de a fi asezate pe un gratar de racire. Pe de alta parte, in cazul prajiturilor/ blaturilor cu fructe este recomandat sa fie lasate la racit in tava.
Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise