7 trucuri pentru legume gatite perfect

Mai e doar putin pana la finalul primaverii, iar vara are pentru noi, in "cosul" ei, o multime de legume bogate in vitamine! Noi abia asteptam sa le punem in farfurii la micul dejun, pranz si cina. Si pentru ca stim ca si voua va plac, v-am pregatit astazi 7 trucuri pe care sa le folositi pentru a gati legumele perfect: cu un aspect placut, o textura potrivita si un gust delicios.  

7 trucuri pentru legume gatite perfect

1. Legumele lungi precum sparanghelul ori fasolea verde trebuiesc lasate intregi. Daca vrem sa ne bucuram de savoarea lor, nu trebuie sa le tocam, ci doar sa le curatam, sa le spalam si sa le punem in tigaie. Nu e foarte complicat.
2. Foloseste cea mai mare tigaie pe care o ai. Odata ce le-ai pus in tigaie, legumele trebuie sa aiba destul spatiul incat sa fie asezate unele langa celelalte si nu una peste cealalta. Astfel, vei evita sa transformi totul intr-o tocanita, cu aspect neplacut.
3. Asezoneaza-le abia la final. Ai pus legumele in tigaie si te grabesti deja sa pui sare si piper peste ele? Poate ca ar trebui sa mai astepti putin. Sarea va face ca legumele pe care le sotezi sa elimine mai multa apa, astfel ca ele nu se vor mai rumeni atat de frumos pe cat ai vrea. Abia dupa ce le-ai sotat bine si ai adaugat putina apa/supa ori un alt lichid pentru a le fierbe inabusit, poti adauga si sarea, fara sa-ti faci griji.
4. Nu adauga prea mult lichid. Dupa ce legumele s-au rumenit, adauga doar putin lichid (cam un sfert din volumul tigaii), astfel incat acesta sa se reduca treptat si la final sa obtii un sos gustos.
5. Taie pe lung legumele precum ceapa, prazul ori varza de Bruxelles. Atunci cand sotezi si inabusesti astfel de legume, trebuie sa le tai pe lung pentru ca ele sa-si pastreze forma, sa fie plate pe una dintre parti si sa se rumeneasca frumos. Acelasi sfat se aplica si in cazul feniculului.
6. Vrei un plus de gust? Inclina tigaia spre tine, trage legumele intr-o parte si adauga un cub de unt in sos. Apoi, lasa legumele sa patrunda inapoi in sos. Garantam ca rezultatul te va incanta.
7. Verifica textura. Daca legumele sunt moi, furculita intra cu usurinta in ele, dar sosul nu este redus suficient inca, atunci este recomandat sa le scoti pe o farfurie pentru ca ele sa nu se gateasca prea mult. Ia-le din tigaie cu ajutorul unei spatule, pune-le pe un platou si lasa lichidul la redus pana se transforma in sos. Cand este gata, pune sosul peste legume si asta e tot. Legumele tale sunt perfecte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise