Fie că ai un restaurant sau pur și simplu te pasionează gătitul și vrei să îți dovedești talentul acasă, în fața familiei, o bucătărie profesională, în care să fie pregătite preparate deosebite, are nevoie de niște dotări speciale, fără de care munca ar fi complicată, de durată și cu un rezultat mai puțin mulțumitor.
 
Cu alte cuvinte, ca să gătești ca un chef renumit, îți trebuie și talent, dar și câteva ustensile speciale fără de care ceea ce gătești va fi mai curând mediocru. Am întocmit pentru tine o listă cu cele mai importante dotări ale unui chef, însă îți va fi util să ai în vedere și aceste sfaturi de pe blogul Hendi.
 
Plită cu inducție
 
Plita cu inducție este un echipament modern și eficient, utilizat la scară largă în restaurante, dar și în bucătăriile de acasă. Asigură o temperatură constantă, distribuită în mod egal, iar asta înseamnă economie de timp, lucru esențial pentru un chef. Pe lângă avantajul gătirii rapide și uniforme trebuie să mai iei în calcul faptul că aceste plite se curăță foarte rapid, iar asta ajută decisiv la eficientizarea muncii în bucătărie.
 
Cuptor cu convecție
 
Cuptorul cu convecție asigură o temperatură uniformă în tot cuptorul datorită tehnologiei speciale care utilizează ventilatoare. Într-un cuptor cu convecție un preparat se va găti mai rapid, dar și în mod egal, ceea ce înseamnă că și aspectul va fi unul mai îmbietor. Este poate cel mai inovator echipament dintr-o bucătărie profesională.
 
Friteuză profesională
 
Friteuza este, de asemenea, indispensabilă într-o bucătărie profesională, pentru un chef care ține la prestigiul lui. Foarte multe preparate din carne sau legume și garnituri se gătesc cu acest aparat, pentru că timpul de pregătire este mult mai scurt, iar aspectul este uniform. Friteuzele profesionale utilizează o cantitate redusă de ulei sau chiar deloc.
 
Oale și tigăi profesionale
 
Este aproape inutil să îți spunem cât de importante sunt oalele și tigăile bune pentru un chef. Vasele cu pereți groși și din materiale durabile asigură o distribuire uniformă a temperaturii și previn lipirea. Trebuie să ai în vedere faptul că un chef va face întotdeauna mai multe lucruri în același timp și trebuie să se bazeze pe oala sau tigaia în care a pus ceva la fiert, sotat sau prăjit.
 
Robot profesional
 
Un robot profesional toacă, feliază, pasează și mixează, înlocuind toți roboții care îndeplinesc câte una din aceste operațiuni. Este practic, ușor de folosit și ocupă un singur loc în bucătărie.
 
Cântar digital
 
Este o ustensilă pe care mulți o subestimează, dar care un chef adevărat o prețuiește. Câteva grame pot face, de foarte multe ori, diferența dintre un preparat extraordinar și unul mediocru sau chiar ratat.
 
Pe acest blog vei găsi și alte sugestii în ceea ce privește dotările necesare unui chef.
 
Foto: Pexels

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii