6 trucuri pentru o limonada perfecta

A mai ramas doar putin pana la sosirea mini-vacantei de 1 mai. Fie ca alegi sa-ti petreci zilele libere cu familia ori cu prietenii, suntem mai mult ca siguri ca vei pregati ceva bun cu care sa va rasfatati papilele gustative in clipele relaxante. Poti opta pentru o masa cu bunatati la gratar, un picnic in mijlocul naturii ori pentru un bufet plin cu prajiturele dragalase si dulci. Orice ai alege sa prepari pentru cei dragi, noi iti recomandam sa pui pe masa si o carafa mare de limonada proaspata si rece. Va avea mare succes! Si pentru ca limonada sa fie perfecta, iata si 6 trucuri pe care sa le iei in seama cand o pregatesti.  

6 trucuri pentru o limonada perfecta

1. Stoarce toata zeama din lamai. Stim un truc simplu pentru a obtine tot sucul din lamai. Incalzeste-le in microunde timp de 20-30 de secunde. Daca nu vrei sa le pui in microunde, poti pune lamaile pe blatul din bucatarie si le poti presa cu podul palmei pentru ca apoi sa storci tot sucul din ele.
2. Invata sa alegi lamaile bune. Asigura-te ca au o nuanta medie de galben, fara pete verzi sau maro. Alege-le pe cele care nu au pete de mucegai sau urme de la cazaturi. Atunci cand tii o lamaie in mana aceasta trebuie sa fie greoaie. Astfel, te vei asigur ca are si suc din plin. In cazul in care cumperi lamaile la sac (caci acestea sunt mai ieftine de obicei), ai grija sa le inspectezi bine prin acea plasa.
3. Prepara un sirop. In general, limonada se pregateste cu apa rece amestecata de zahar. De aceasta data, poti face lucrurile putin altfel. Pregateste un sirop din zahar si apa si adauga-l in limonada pentru un plus de gust. In siropul pregatit poti pune frunze de menta, fructe, vanilie sau orice alte arome iti sunt tie pe plac. Limonada ta va fi deja la un alt nivel. :)
4. Nu uita ca gheata se topeste. De cele mai multe ori, dupa ce pregatim limonada o umplem cu gheata si uitam ca aceasta se topeste si o dilueaza pana ramane fara gust. Nu uita sa adaugi mai putina apa daca pui multe cuburi de gheata in limonada ta.
5. Si estetica are importanta ei! Decoreaza paharele cu frunze de menta, bucati de capsuna, piersica sau orice altceva iti trece prin cap. Important este sa adaugi un plus de culoare si sa creezi contrast intre bautura si decor. Poti chiar sa presari putin zahar pe marginea paharului. Invitatii vor aprecia efortul.
6. Multi invitati inseamna mai multe lamai. Cumpara un kilogram de lamai in plus chiar daca e posibil sa nu le folosesti pe toate. In cazul in care vei primi mai multi invitati decat te asteptai, e bine sa ai solutii de rezerva. Nu uita sa-ti calculezi cantitatile. Din 5-6 lamai obtii aproximativ o cana de zeama de lamaie.
Voi cum pregatiti limonada? :) Mai multe retete pentru o limonada gustoasa gasiti aici.

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise