1. Asigura-te ca in bucataria in care pregatesti bezelele nu este foarte cald. De asemenea, asigura-te ca pe pereti ori geamuri nu este condens si ca umiditatea din aer nu este foarte mare.
2. Curata bine bolul in care urmeaza sa bati albusurile. Pe suprafata acestuia nu trebuie sa existe nicio urma de grasime, mizerie sau apa. Scoate ouale din frigider si separa-le, asigurandu-te ca niciun macar un strop de galbenus nu cade peste albusuri. Pentru un rezultat si mai bun, foloseste albusuri mai vechi, pe care le-ai pastrat in frigider timp de cateva zile.
3. Albusurile se bat mai bine daca sunt puse intr-un bol care are o temperatura apropiata de cea a camerei. Incalzeste bolul tinandu-l pentru foarte putin timp deasupra flacarii de aragaz ori sub jetul de apa fierbinte.
4. Foloseste intotdeauna un bol de inox pentru a prepara bezele. Pe cele din plastic se gasesc, de cele mai multe ori, pete de grasime care pot impiedica formarea texturii de care ai nevoie pentru un desert perfect.
5. Zaharul tos este potrivit de obicei pentru bezelele obisnuite, insa pentru deserturi mai fine precum Pavlova este recomandat sa folosesti zahar pudra. Nu ai asa ceva la dispozitie? Pune zaharul tos in robotul de bucatarie, porneste gadgetul la viteza maxima si bucura-te de noul tau zahar pudra. :)
6. In final, o regula pe care nu multi o stiu. Daca vreti sa obtineti o compozitie pufoasa si voluminoasa, nu adauga zaharul prea devreme. Bate albusurile bine, pana cand acestea capata consistenta unei creme moi, omogene. Apoi, adauga zaharul incet, punand cate o lingura plina, rand pe rand. Bate albusurile pana cand zaharul s-a topit (totusi, nu exageri cu acest procedeu pentru ca risti ca ele sa se inmoaie).
Truc bonus: Coace bezelele la temperatura mica pentru cel putin o ora (timpul poate varia pana la o ora si jumatate sau chiar doua). Dupa ce timpul de coacere indicat a trecut, nu scoate bezelele direct pe masa, ci opreste focul si lasa-le sa se raceasca in cuptor.
Spor la copt!
Comentarii