6 sfaturi pentru un gratar vegetarian

Sa pregatesti un gratar fara carne poate fi putin ciudat, iar daca pana acum ai pregatit doar friptura si carnati la gratar, o sa ai nevoie de cateva sfaturi pentru ca rezultatul sa fie unul de succes.   

6 sfaturi pentru un gratar vegetarian

1. Pregateste gratarul

Daca gatesti fructe sau legume, poti trece peste acest pas, insa daca vreti sa pregatesti friptura sau hot dog pentru vegetarieni, iata ce ar trebui sa stii:

Inainte de a pune alimentele pe gratar, asigurati-va ca se pot gati in acest fel. Unele alimente, precum hot dog-ul vegetarian, nu se pot gati pe gratar, caci devine lipicioase si se pot rupe. De asemenea, nu va asteptati ca acest tip de carne vegetariana sa aiba acelasi gust ca friptura obisnuita.

Curatati cu ajutorul unei perii bine gratarul, apoi ungeti-l cu ajutorul unei pensule cu putin ulei vegetal, pentru a evita lipirea alimentelor de gratiile gratarului.

2. Branza la gratar

Daca si voi sunteti fani ai sandvisurilor cu branza la grill, atunci sigur veti iubi si branza la gratar. Insa nu va grabiti sa aruncati orice branza aveti la indemana pe gratar, caci doar anumite tipuri pot fi pregatite in acest mod. Incercati branza feta si halloumi.

3. Alimente usor de pregatit la gratar

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie, poti oricand sa "arunci" cateva din urmatoarele alimente pe gratar pentru a-i face fericitii pe prietenii vegetarieni care vin in vizita:
-inele de ananas
- cartofi/ cartofi dulci
- ciuperci
- porumb
- mere
- branza

4. Nu totul trebuie gatit pe gratar

Pentru mai multa savoare, puteti adauga legume fripte in salate sau ananas fript langa inghetata de la desert. De asemenea, puteti servi legumele facute la gratar langa paste sau langa orez. Totul tine de imaginatie!

5. Atentie speciala pentru tofu

Daca intentionezi sa pregatesti tofu la gratar, asigura-te ca este solid si compact. Ca orice alt substitut pentru carne, tofu este mult mai sarac in calorii decat carnea, asa ca trebuie sa folosesti o cantitate de ulei mai mare pentru a unge gratarul.

6. Carne si legume pe gratar?

Vegetarienii nu apreciaza in general legumele cu gust de carne. Asadar, cel mai bine este sa pregatiti carnea si alimentele vegetariene separat. Aveti in vedere ca intre cele doua transe, gratarul trebuie curatat foarte bine. O alternativa ar fi sa desemnati o parte de gratar unde sa pregatiti doar carne si sa aveti grija sa nu o depasiti, pentru ca legumele sa nu prinda gust de carne.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise