6 sfaturi pentru cele mai pufoase pancakes

Unii le prefera ca desert intr-o dupa amiaza de duminica, altii le consuma la micul dejun, insa un lucru este sigur: clatitele americane sunt delicioase! Reteta nu este deloc dificil de pregatit, insa cu toate acestea, uneori avem surpriza neplacuta de a obtine clatite gumoase, lipsite de gust sau care nu au crescut. Ei bine, nu veti mai avea astfel de surprize neplacute daca tineti cont de urmatoarele 6 sfaturi atunci cand pregatiti pancakes:  

6 sfaturi pentru cele mai pufoase pancakes

1. Praf de copt sau bicarbonat de sodiu?

Mai bine amandoua! Adaugati o jumatate de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu in loc sa adaugati numai unul dintre acesti agenti de crestere. Atunci cand este amestecat cu laptele batut, bicarbonatul de sodiu creeaza bioxid de carbon, care ajuta clatitele sa capete o culoare frumoasa si sa creasca. Si probabil ca va intrebati de ce sa nu folosim doar bicarbonat de sodiu in acest caz. Ei bine, o cantitate mai mare de bicarbonat de sodiu va da un gust neplacut clatitelor noastre.

2. Adauga lapte batut

Exista un motiv pentru care laptele batut este adesea folosit la pregatirea pancakes-urilor. Acidul din laptele batut impreuna cu bicarbonatul de sodiu ajuta clatitele sa creasca mult si frumos, facandu-le pufoase.

3. Cantitatea de zahar

Pancakes trebuie sa fie dulci atat cat sa fie mancate si simple, insa nu prea dulci, astfel incat sa poata fi servite cu sirop de artar, Nutella sau orice alt topping va este pe plac. Mai mult decat atat, cantitatea de zahar influenteaza fundamental textura clatitelor.

4. Gateste-le corespunzator

Puteti folosi unt pentru a le coace, aroma va fi una placuta, insa este posibil sa fie nevoie sa stergeti tigaia destul de des inainte de a adauga urmatoarea clatita. Un ulei fara miros si gust, precum uleiul vegetal sau cel facut din canola sunt perfecte pentru pregatirea clatitelor americane.

5. Ai grija cum le intorci

Stii cum se spune - prima clatita nu va fi niciodata perfecta, ci mai degraba o ocazie de seta temperatura aragazului si de a gusta putin din rezultatul final. Lasati clatitele la foc mediu si nu le intoarceti decat atunci cand marginile sunt facute, iar pe suprafata lor apar mici bule de aer. Folositi o paleta pentru a le intoarce si faceti asta cu mare grija.

6. Servirea

Pancakes se servesc, de regula, imediat ce sunt gata, caci atunci sunt cel mai gustoase. Daca nu este posibil, reincalziti putin clatitele in cuptorul aragazului inainte de a le servi. Mai mult, acestea pot fi congelate dupa ce se racesc in intregime.

Sursa articol: www.yahoo.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise