6 lucruri pe care este bine sa le stii atunci cand faci negrese

Negresele sunt unele dintre cele mai comune si simple prajituri, potrivite pentru orice ocazie si orice moment al zilei. Totusi, desi nu au un nivel mare de dificultate, nu ies intotdeauna perfect. Iata cateva mici trucuri pe care este bine sa le cunosti atunci cand vrei sa faci negrese:  

6 lucruri pe care este bine sa le stii atunci cand faci negrese

1. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de a fi amestecate. Iar un mic pont pentru cazul in care uitati sa scoateti din frigider ingredientele este sa le puneti pentru cateva minute in apa calduta.

2. Foloseste o ciocolata de calitate! Negresele nu au nevoie decat de cateva ingrediente, asa ca acestea trebuie sa fie de o calitate superioara. Foloseste o ciocolata buna si vei vedea diferenta!

3. Nu folositi multe arome combinate! Intr-o astfel de prajitura trebuie sa accentuam gustul ciocolatei, nu sa il mascam, asadar, o negresa va fi cu siguranta, mult mai reusita cu mai putine arome.

4. Recipientul de coacere este foarte important! Atunci cand faceti negrese, uitati-va si la dimensiunea tavii specificata in reteta pe care o urmati, tavile putand fi diferite ca marime. In caz contrar, cu o cantitate prea mare de compozitie intr-un recipient de copt, negresa va ramane necoapta, iar intr-o tava prea mica prajitura se va usca.

5. Diferenta dintre negresele clasice si negresele fudgy (usor crocante la exterior, moi in interior) nu consta in timpul de coacere, ci in reteta folosita. O negresa tinuta prea putin la cuptor va fi doar o negresa nefacuta! Pentru a putea obtine invelisul crocant si interiorul cremos, trebuie sa folosesti reteta potrivita!

6. Lasa negresele sa se raceasca! Odata scoase din cuptor, negresele mai au nevoie de timp pentru racire. Dupa ce se racesc, acestea vor putea fi scoase mult mai usor din tava, pastrandu-si forma perfecta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise