1. Peste lipit de gratar
Pestele la gratar este delicios si cu foarte putine calorii; pe scurt, este un preparat foarte sanatos pe care trebuie sa il consumam cat de des avem ocazia. Insa, ce este de facut atunci cand pestele nostru se lipeste de gratar, rupandu-se in mici bucatele in momentul in care dorim sa il punem pe farfurie?
Solutia: Caldura insuficienta sau un gratar insuficient curatat pot fi cauzele pentru care pestele tau se lipeste de gratar. Daca decizi sa pregatesti peste in tigaie, asigura-te ca aceasta este foarte bine incinsa inainte de a pune pestele. De asemenea, trebuie sa stii ca pestele nu trebuie sa fie prea rece si trebuie sa fie perfect uscat inainte de a fi gatit (poti folosi servetele de hartie pentru a indeparta eventualele urme de apa).
2. Fructele de padure congelate sunt prea zemoase
Congelarea fructelor de padure iti permite sa te poti bucura in orice moment al anului de savoarea lor speciala. De multe ori, insa, atunci cand le decongelam, suntem surprinsi neplacut de rezultat: niste fructe fara forma si mult prea zemoase.
Solutia: Pentru a-si putea pastra intacta forma, fructele de padure trebuie congelate individual. Si nu este greu deloc sa faci asta; nu trebuie decat sa imprastii pe o foaie de copt fructele tale preferate (fara a se atinge insa), iar foaia de copt sa o plasezi in spatele congelatorului, astfel incat sa nu iti incomodeze accesul la celelalte alimente. Dupa ce au inghetat, fructele pot fi transferate in pungi normale pentru congelat.
3. Crusta crocanta se exfoliaza
Cu totii apreciem preparatele cu invelis crocant si interior fraged, fie ca vorbim despre peste, aripioare sau piept de pui. Se poate intampla insa ca uneori crusta delicioasa sa se exfolieze, iar preparatul nostru sa isi piarda farmecul.
Solutia: Principala cauza a caderii crustei este o tigaie incalzita insuficient, asa ca fiti atenti ca tigaia sa fie bine incinsa inainte de a pune preparatele la prajit. Procesul obtinerii unei cruste perfecte are 3 pasi simpli: introducerea in faina, apoi in lichid ( de obicei, ou sau lapte batut) si apoi prin pesmet. Scuturati dupa fiecare etapa pentru a elimina excesul si a asigura o crusta perfecta, de aur. Un alt truc pentru o crusta perfecta este ca in primele minute, sa nu atingeti preparatul.
4. Blatul de tarta se micsoreaza
Micsoararea blatului de tarta este una dintre cele mai frecvente greseli din bucatarie. Ceea ce trebuie sa stim este ca acest lucru se datoreaza unei cantitati prea mari de gluten in aluatul nostru.
Solutia: aluatul trebuie sa se odihneasca inainte de a fi bagat la cuptor. Framantati-l pana cand devine uniform si apoi lasati-l cel putin 20 de minute la odihnit. Pentru a pune aluatul in tava, intindeti cu ajutorul sucitorului un cerc mai mare decat tava si adaugati-l in tava. Inainte de fi bagat la cuptor, mai trebuie lasat putin la odihnit.
5. Budinca seamana cu un terci
Asadar, te-ai hotarat sa faci un desert simplu, clasic, ce nu are cum sa dea gres: budinca. Ai ramas surprins cand nu a iesit exact asa cum trebuia, asa-i?
Daca budinca ta seamana cu un terci, inseamna ca exista o problema legata de temperatura. Ouale se taia in combinatie cu laptele prea cald, ceea ce duce la aparitia unei texturi branzoase si inestetice.
Solutia: adaugati putin lapte fierbinte peste ouale batute inainte de a le amesteca; in acest fel ele vor ajunge la o temperatura mai apropiata de restul laptelui si nu se vor mai taia.
Sursa articol:
www.cookinglight.com
Sursa foto: www.flickr.com
Comentarii