5 sfaturi utile atunci cand mancam pepene

Dulce, suculent si cu un gust delicios, pepenele este, cu siguranta, gustarea preferata a multora dintre noi in aceste zile calduroase. Fie ca preferi sa il consumi ca atare, sa il folosesti pentru a pregati diferite bauturi sau deserturi, pepenele este o alegere perfecta pentru aceasta perioada.   

5 sfaturi utile atunci cand mancam pepene

In continuare, va prezentam cateva sfaturi utile pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand consumati pepene:

1. Decojeste pepenele ca pe un dovleac

Este destul de dificil sa taiem un pepene intreg si sa il decojim ulterior; cel mai indicat este sa procedati ca in cazul in care decojiti un dovleac: indepartati coaja de pe intreaga suprafata a pepenelui, apoi taiati-l in felii sau cubulete, in functie de preferinte.

2. Taie pepenele in 4

Cea mai simpla modalitate de a taia un pepene este sa il taiati in patru, fiind ideala pentru situatiile in care nu aveti nevoie de felii perfect taiate. In plus, in acest fel veti pastra mai mult din sucul pepenelui.

3. Foloseste si coaja

Coaja pepenelui nu este buna la gust, insa asta nu inseamna ca trebuie sa o aruncam. Aceasta se poate folosi in saramuri sau pentru a pregati dulceata.

4. Pepenele poate fi gatit pe gratar

Si nu numai ca poate fi pregatit astfel, insa trebuie sa il incercati si pregatit in acest mod. Este gustos, aromat si cu siguranta, va va placea si voua!

5. Pentru un gust mai dulce, presara putina sare

Nu exagerati insa cu cantitatea de sare; un praf de sare este suficient pentru a evidentia gustul dulce al pepenelui. Daca ideea cu sarea nu va incanta, puteti folosi si putin zahar pentru acelasi rezultat.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise