5 trucuri pentru a separa ouale rapid

  Nu ne-am putea imagina cum ar fi gatitul fara oua. Prin separarea oualor, putem face cel mai pufos pandispan sau cele mai rafinate creme de patiserie. Pentru reusita preparatelor, este recomandat sa separam complet albusurile de galbenusuri, insa acest lucru nu este deloc greu.   Iata cateva sfaturi pentru a le separa complet si rapid: 

5 trucuri pentru a separa ouale rapid

1. Ouale reci se separa mai usor

Spre deosebire de ouale aflate la temperatura camerei, ouale abia scoase din frigider se separa mult mai usor. Acest lucru se datoreaza faptului ca galbenusul este inca rece si isi pastreaza mai bine forma decat atunci cand este cald. Cu toate acestea, sunt retete care presupun folosirea ingredientelor la temperatura camerei; in astfel de cazuri, se scot ouale din frigider, se separa si se lasa sa ajunga la temperatura camerei separate.

2. Sparge oul de masa, nu de marginea vasului

Atunci cand spargem oua este recomandat sa il lovim usor de o suprafata plata si solida, pentru a avea o crapatura sa fie cat mai "curata" si pentru a evita patrunderea unor mici coji in mancare. Asadar, evitati sa spargeti ouale de marginea castronului pe care il folositi, mai ales ca acesta nici nu are o foarte buna stabilitate.

3. Separa ouale cu mainile

Nu aveti nevoie de vreun dispozitiv sofisticat pentru a separa ouale perfect, ci doar de propriile maine. Exista doua modalitati de a face acest lucru: sa puteti sparge oul intr-un bol, apoi sa "pescuiti" galbenusul cu mainile (cu grija sa nu il spargeti). A doua metoda presupune sa spargeti un ou intr-una din maini si sa lasati albusul sa se scurga usor printre degetele voastre.

4. Folositi 3 boluri cand spargeti mai multe oua

Atunci cand spargeti mai multe oua este indicat sa aveti mai multe castroane la dispozitie, pentru a evita situatia in care sunteti nevoiti sa aruncati 7 oua pentru ca ultimul dintre ele nu s-a separat perfect. Un bol se foloseste pentru albusuri, unul pentru galbenusuri, iar unul este folosit pentru a separa fiecare ou inainte de a fi impartit intre celelalte doua castroane. Astfel, puteti corecta imediat eventualele greseli de separare ale oualor, fara a irosi altele.

5. Pentru amuzament, folositi o sticla pentru a separa ouale

Gatiti cu cei mici? Ei bine, acest truc sigur le va fi pe plac: luati o sticla de plastic si absorbiti galbenusul. Nu este chiar cea mai rapida metoda, insa este cu siguranta, de efect si pe placul celor mici.
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise