5 sfaturi pentru a gati cu buget redus

Mare parte din veniturile noastre este redirectionata catre mancare. Si sa nu mai spunem ca de multe ori ajungem de aruncam mancarea pentru ca avem tendinta de a cumpara mai mult decat ne trebuie si nu apucam sa o consumam inainte de expirarea termenului de garantie. Pentru a reduce cheltuielile legate de mancare, este bine sa tinem cont de 5 sfaturi simple pe care oricine le-ar putea urma. Iata care sunt acestea:  

5 sfaturi pentru a gati cu buget redus

1. Faceti-va un plan

Este esential sa ne facem un plan dinainte de a pregati masa sau de a merge la cumparaturi. Nu degeaba toti specialistii ne recomanda sa ne organizam mai bine in bucatarie: facand o lista pentru cumparaturi, vom fi mai putin tentati de a cumpara alte produse, de care nu avem nevoie cu adevarat, iar organizarea unui plan privind gatitul va duce la reducerea timpului petrecut in bucatarie, printre altele.
2. Folositi alimente de sezon

Cu toate ca preferam sa gatim cu alimente proaspete, ne regasim adesea in situatia de a gati si cu produse importante ce nu sunt tocmai proaspete. Cel mai bine este insa sa gatim cu alimente de sezon, fiind mult mai gustoase si mai accesibile din punct de vedere financiar.
3. Nu folositi carne foarte scumpa

A gati cu un buget restrans nu inseamna a renunta la carne in totalitate, caci beneficiile sale nu pot fi suplinite si este si delicioasa :-D, ci mai degraba inseamna sa ne organizam inteligent cheltuielile. De exemplu, pulpele de pui sunt delicioase, potrivite pentru o multitudine de retete si cu un pret acceptabil.

4. Gatiti carnea la foc mic

Mai ales atunci cand pregatesti carne mai ieftina, este recomandat sa o pregatesti la foc mic. Gatitul lent va transforma carnea tare si gumata intr-o carne frageda si aromata.
5. Gatiti cu ce aveti la indemana

Cu siguranta, daca am analiza ce avem in camara, in frigider si in congelator, ne-ar veni imediat cateva idei de mancaruri delicioase. Asadar,o solutie pentru a economisi este sa gatim cu ce avem la indemana, fara a mai fi nevoie sa mergem la magazin de fiecare data cand vrem sa pregatim ceva de mancare.
Voi ce alte metode de a economisi cunoasteti?

Sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise