Doar gandul la mirosul de porumb copt sau fiert ne face sa salivam. Vestea buna este ca pietele au inceput deja sa se umple de porumbul proaspat cules. De obicei, romanii prepara porumbul in doua feluri: fiert sau pe gratar. Atat. Insa, il puteti pregati si la cuptor, cu diverse mirodenii si sosuri care sa-l faca si mai gustos. In cele ce urmeaza, va propunem 3 feluri in care sa preparati un porumb copt delicios:
Porumb copt cu parmezan
Ingrediente (pentru 8 portii):
8 stiuleti de porumb, cu tot cu panusi
8 linguri de unt, la temperatura camerei
2 catei mari de usturoi, tocati
1 jumatate de lingura de cimbru uscat
1/2 ceasca de parmezan ras
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
sare si piper negru macinat
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste bine, apoi se aseaza porumbul, cu tot cu panusi, pe gratar.
Se lasa timp de 45 de minute, pentru a se patrunde bine.
In tot acest timp, intr-un bol se amesteca untul, usturoiul pisat si cimbrul. Se adauga sare si piper dupa gust.
Porumbul se curata de panusi, iar fiecare stiulete se freaca cu o lingura din amestecul de unt, cimbru si usturoi. Se presara parmezan si patrunjel tocat. Se consuma cat este inca cald.
sursa foto: damndelicious.net
Porumb copt cu branza si usturoi
Ingrediente (pentru 4 portii):
4 stiuleti de porumb
1 lingurita de sare amestecata cu 1 catel pisat de usturoi
2 linguri de unt topit
2-3 linguri de ulei de masline
1 ceasca cu branza feta maruntita
1 lingurita de boia iute
Mod de preparare:
Porumbul se curata de panusi si fiecare stiulete se unge cu un amestec de unt si ulei de masline.
Se presara sarea cu usturoi peste fiecare stiulete de porumb, apoi se infasoara in folie de aluminiu.
Se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius si se lasa timp de aproximativ o jumatate de ora.
Dupa ce se scot de la cuptor, fiecare stiulete se unge cu inca putin din untul amestecat cu ulei de masline si se imbraca intr-un strat subtire de branza feta. Se presara boia iute si se consuma cat inca este fierbinte.
sursa foto: justataste.com
Porumb copt cu unt si mustar
Ingrediente (pentru 12 portii):
6 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de piper negru
Mod de preparare:
Dupa ce scoateti porumbul de la cuptor, curatati-i si ungeti-i cu amestecul de unt si mustar.
De asemenea, se servesc cat inca sunt calzi.
sursa foto: howsweeteats.com
Voi cum pregatiti porumbul? Sau, mai bine zis, cum il veti pregati de acum incolo?
Sursa articol: huffingtonpost.com
Sursa foto: abachelorandhisgrill.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii