3 retete ingenioase si delicioase pentru a prepara porumb copt

Doar gandul la mirosul de porumb copt sau fiert ne face sa salivam. Vestea buna este ca pietele au inceput deja sa se umple de porumbul proaspat cules. De obicei, romanii prepara porumbul in doua feluri: fiert sau pe gratar. Atat. Insa, il puteti pregati si la cuptor, cu diverse mirodenii si sosuri care sa-l faca si mai gustos. In cele ce urmeaza, va propunem 3 feluri in care sa preparati un porumb copt delicios: 

3 retete ingenioase si delicioase pentru a prepara porumb copt

Porumb copt cu parmezan

Ingrediente (pentru 8 portii):

8 stiuleti de porumb, cu tot cu panusi

8 linguri de unt, la temperatura camerei

2 catei mari de usturoi, tocati

1 jumatate de lingura de cimbru uscat

1/2 ceasca de parmezan ras

2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

sare si piper negru macinat

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste bine, apoi se aseaza porumbul, cu tot cu panusi, pe gratar.

Se lasa timp de 45 de minute, pentru a se patrunde bine.

In tot acest timp, intr-un bol se amesteca untul, usturoiul pisat si cimbrul. Se adauga sare si piper dupa gust.

Porumbul se curata de panusi, iar fiecare stiulete se freaca cu o lingura din amestecul de unt, cimbru si usturoi. Se presara parmezan si patrunjel tocat. Se consuma cat este inca cald.

sursa foto: damndelicious.net

Porumb copt cu branza si usturoi

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 stiuleti de porumb

1 lingurita de sare amestecata cu 1 catel pisat de usturoi

2 linguri de unt topit

2-3 linguri de ulei de masline

1 ceasca cu branza feta maruntita

1 lingurita de boia iute

Mod de preparare:

Porumbul se curata de panusi si fiecare stiulete se unge cu un amestec de unt si ulei de masline.

Se presara sarea cu usturoi peste fiecare stiulete de porumb, apoi se infasoara in folie de aluminiu.

Se baga la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius si se lasa timp de aproximativ o jumatate de ora.

Dupa ce se scot de la cuptor, fiecare stiulete se unge cu inca putin din untul amestecat cu ulei de masline si se imbraca intr-un strat subtire de branza feta. Se presara boia iute si se consuma cat inca este fierbinte.

sursa foto: justataste.com

Porumb copt cu unt si mustar

Ingrediente (pentru 12 portii):

12 stiuleti de porumb in panusi

6 catei de usturoi

2 linguri de ulei de masline

6 felii de bacon prajit si tocat marunt
8 linguri de unt, la temperatura camerei
2 linguri de mustar iute
3 linguri de tarhon proaspat, tocat
1 lingura de sare

1 lingura de piper negru

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste pana ajunge la 180 de grade Celsius. Stiuletii de porumb se baga la cuptor, inveliti in panusi, si se lasa timp de 45 de minute.
Intre timp, intr-un castron se amesteca untul cu usturoiul pisat, mustarul iute, baconul, tarhonul si se adauga sare si piper dupa gust.

Dupa ce scoateti porumbul de la cuptor, curatati-i si ungeti-i cu amestecul de unt si mustar.

De asemenea, se servesc cat inca sunt calzi.

sursa foto: howsweeteats.com

Voi cum pregatiti porumbul? Sau, mai bine zis, cum il veti pregati de acum incolo?

Sursa articol: huffingtonpost.com

Sursa foto: abachelorandhisgrill.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise