Portii: 8
20 gr frunze menta
25 gr frunze busuioc
1,8 l apa
115 gr miere (sau alt indulcitor natural)
Puneti menta si busuiocul intr-un vas incapator. Adaugati apa fierbinte peste acestea. Lasati la inmuiat 10 minute (sau chiar mai mult daca preferati un ceai mai concentrat). Pentru o aroma mai intensa, rupeti frunzele de busuioc si de menta cu ajutorul unei linguri. Lasati la racit inainte de servire.
12 gr frunze de ceai
1 l apa fierbinte
100 gr gheata
100 gr zahar
1 lamaie taiata felii
1 bucata de ghimbir, razuit si zdrobit
2 piersici, decojite si maruntite
Puneti ceaiul, lamaia si ghimbirul intr-o cratita si adaugati peste ele apa fierbinte. Lasati 7-8 minute. Adaugati jumatate din cantitate de gheata intr-un blender si maruntiti-o. Adaugati gheata peste ceai. Adaugati piersicile si zaharul si amestecati pana la omogenizare. Serviti in pahare, peste gheata ramasa si decorati cu felii de piersica si crengute de menta.
900 ml apa
4 pliculete ceai negru
coaja de la o lamaie
5 gr frunze de menta
Amestecati apa, pliculetele de ceai, coaja de lamaie si menta intr-un recipient incapator si lasati la soare pentru 6-8 ore. Daca nu aveti timp, puteti fierbe apa si sa o amestecati cu restul ingredientelor. Dati la frigider pana cand se raceste.Se serveste cu gheata, decorat cu menta proaspata.
450 ml apa
615 gr pepene fara samburi
2 pliculete ceai verde
sucul de la 1 lime
zahar sau alt indulcitor dupa fust
Puneti ceaiul in apa fierbinte. In timp ce lasati ceaiul in apa, puneti pepenele in blender pana cand obtineti o compozitie cremoasa (de tipul piureului).Dupa 10 minute, scoateti pliculetele de ceai si adaugati piureul de pepene, adaugati sucul de lime si zaharul. Dati la rece pana la servire.
5. Ice tea aromatIngrediente:
750 ml bourbon
8 pliculete ceai rooibos
175 ml suc lamaie
30 ml nectar piersica
10 ml sirop simplu (facut din cantitati egale de apa si zahar)
gheata
frunze busuioc pentru decor
Pregatiti siropul: intr-o cratita mica, incalziti apa si zaharul la foc mediu spe mare, pana cand se topeste zaharul. Lasati la racit.
Puneti bourbonul intr-un ulcior. Adaugati ceaiul si lasati 30 minute. Dupa acest timp, scoateti pliculetele de ceai. Intr-un blender sau robot de bucatarie, puneti 45 ml din bourbonul infuzat, nectarul de piersici, sucul de lamaie si siropul. Amestecati si transferati ceaiul in pahare. Se decoreaza cu frunze de busuioc si felii de piersici.
Comentarii