5 modalitati de a neutraliza gustul prea iute al preparatelor

Ai exagerat putin (mai mult) cu condimentele, iar preparatul tau este mult prea iute? Cu siguranta, este o situatie cu care majoritatea dintre noi s-au confruntat cel putin o data. Si pentru ca cel mai tare ne displace risipa in bucatarie, ne-am gandit sa va impartasim si voua cateva secretele cu ajutorul carora sa salvati mancarea prea iute. Este posibil ca pe unele dintre acestea sa le cunoasteti, iar daca mai sunt si altele pe care le-ati incercat, iar noi le-am omis, asteptam sa le impartasiti cu noi.

5 modalitati de a neutraliza gustul prea iute al preparatelor
Asadar, iata cum poti sa ameliorezi gustul iute dintr-un preparat:

1. Adauga acid

In functie de tipul preparatului pe care l-ai condimentat prea mult, poti folosi acid pentru a reduce efectul iute. Poti adauga suc de citrice (in general, cele mai potrivite sunt cele de lamaie si lime), otet, ananas taiat bucatele sau suc/sos de rosii.

2. Adauga legume

Adauga felii de morcovi sau de cartofi pentru a neutraliza gustul iute din preparat. Zaharul pe care il contine si textura poroasa ajuta la diminuarea iutelii din preparate.

3. Foloseste fructe oleaginoase

Poate parea ciudat, insa adaugarea de nuci, arahide sau chiar unt de arahide in preparatul pe care vreti sa il "reparati", poate fi chiar raspunsul la intrebarea voastra.

4. Adauga dulce

Zaharul poate combate iuteala dintr-un preparat; incercati sa adaugati o lingurita de zahar granulat, o lingura de miere sau chiar o cantitate mica de ketchup si veti observa diferenta.

5. Foloseste bulion

Daca preparatul in cauza este un sos sau daca are o textura ce poate fi subtiata, foloseste o lingura mare de bulion sau un alt lichid necondimentat. Subtierea compozitiei va duce la difuzarea gustului iute.

6. Foloseste lactate

Lactatele diminueaza gustul iute al mancarurilor; este indicat sa adaugati o lingura de lapte, iaurt, smantana, lapte de cocos si/sau alte produse lactate, precum parmezan pentru a echilibra gusturile.

Sursa articol: www.foodbeast.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise