Atunci cand gratarul este pregatit cum trebuie, nu trebuie decat sa arunci carnea pe el si s-o lasi acolo timp de cateva minute, pentru a obtine o friptura delicioasa. Insa, trebuie sa recunosti si ca poate deveni plictisitor sa-ti pregatesti friptura asa tot timpul. Uneori mai trebuie sa experimentezi un pic ca sa-ti iei gusturile prin surprindere. De exemplu, ti-am dezvaluit deja secretele marinarii carnii de pui si de porc. Ei bine, acum e timpul sa incerci si una dintre aceste metode foarte simple de a-ti transforma friptura intr-una mult mai gustoasa, asa cum poate doar la restaurantele de top se mai serveste.
1. Friptura cu sos de branza feta si rozmarin
Acest sos este usor de facut si ii ofera carnii o savoare deosebita.
Se ia branza feta si se amesteca bine cu o lingura de smantana, pana se obtine un sos omogen. Acesta se toarna peste friptura si se adauga rozmarin proaspat, taiat marunt.
2. Friptura cu sos de pesto si maioneza
Este intotdeauna o idee buna sa adaugi pesto peste friptura. Insa, pentru o versiune mai cremoasa, amesteca un pic de maioneza cu o lingura de pesto. Efectul "wow" este garantat!
3. Friptura cu unt de ardei iute
Amesteca o jumatate de lingura de pasta de ardei iute cu 3 linguri de unt. Dupa ce totul s-a omogenizat, baga amestecul la frigider si lasa-l sa se intareasca.
Cand friptura este gata, taie o bucatica din untul de ardei iute si las-o sa se topeasca pe bucata de carne.
4. Friptura cu cimbru si lamai la gratar
Ca sa nu se mai lipeasca de gratar, dar si pentru a prinde o aroma mai buna, pune carnea pe un pat de felii de lamaie si cimbru. Acest amestec va da o aroma mult mai fresh fripturii - binevenita, mai ales daca carnea este mai grasa.
5. Friptura cu sos de soia si ceapa verde la gratar
Se taie frunzele de la o legatura de ceapa verde si se amesteca cu sos de soia. Apoi, se lasa pe gratar pana se perpelesc bine si apoi se presara peste friptura, oferindu-i un gust mai dulce-sarat foarte placut.
Sursa articol si foto: delish.com
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii