Rosiile sunt un ingredient foarte important, fiind des utilizate in mai toate bucatariile lumii. De asemenea, beneficiile consumului de rosii sunt nenumarate, acestea fiind foarte bogate in vitamine si minerale care ajuta la intarirea organismului. Rosii gasim in supermarketuri pe toata durata anului, insa nu sunt acele rosii romanesti pe care le apreciem cu totii, ci rosii de import sau crescute in sere, care de cele mai multe ori sunt lipsite de gust. Deci, cum facem sa conservam rosiile romanesti pentru iarna? Mai jos aveti 7 metode la indemana oricui, iar unele sunt cel putin interesante:
1. Suc de rosii / Bulion
Licopenele din tomate pot, de asemenea, oferi beneficii in cazul bolilor cardiovasculare, iar sucul de rosii poate reduce tendinta spre coagularea sangelui.
Pentru a absorbi mai mult licopen este recomandat sa mancam rosiile cu coaja. De aceea, congelarea rosiilor poate fi uneori o idee mai buna de conservare, decat transformarea lor in suc.
Fitonutrientii din rosii devin mai concentrati atunci cand acestea sunt sunt preparate intr-un sos sau pasta.
4. Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
De asemenea, fitonutrientii din tomate devin mai usor de absorbit daca asociem rosiile cu ulei de masline.
5. Gem de rosii
6. Rosii organice conservate cu usturoi si busuioc
Sursa foto: mentalflossr.tumblr.com
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii