5 lucruri pe care trebuie sa le faci in bucatarie pana la 30 de ani

Daca la 20 ani era in regula sa lasi vasele nespalate zile in sir in chiuveta si sa mananci omleta de 2 ori pe zi, odata ce te apropii de 30 de ani, aceste lucruri trebuie sa inceteze. Mai mult chiar, de multe ori, odata cu inaintarea in varsta, apare si placerea gatitului si placerea de a savura mancaruri pregatite in propria bucatarie. Asadar, daca va apropiati de 30 de ani, iata care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le faceti:

5 lucruri pe care trebuie sa le faci in bucatarie pana la 30 de ani

1. Fara vase murdare in chiuveta

Daca folosesti chiuveta pentru a-ti elibera suprafata de lucru in timp ce gatesti, nu este nici o problema! Insa daca ai transformat chiuveta intr-un adapost pentru vase nespalate, pe care le lasi acolo zile in sir, acest lucru trebuie neaparat sa se schimbe.

2. Aranjeaza cumparaturile imediat ce ajungi acasa

Cu totii stim ca mersul la cumparaturi este obositor, insa aceasta nu este o scuza pentru a lasa alimentele in sacosa pana cand le consumam. Asa ca cel mai bine este sa le aranjam la locul lor imediat ce am ajuns acasa. Dupa aceea, puteti sa rasuflati usurati si sa va relaxati.

3. Foloseste ustensilele potrivite

Asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuiti averi pe ustensile de bucatarie, caci nu aveti nevoie decat de cateva instrumente de baza, pe care sa stii sa le folosesti corespunzator.

4. Pastreaza cutitele ascutite

Ascutitul cutitelor este unul dintre diferentele majore dintre 20 si 30 de ani. Daca la 20 de ani nici macar nu auzisem de aceasta practica, la 30 devii deja un expert in ascutitul cutielor. Daca nu ati mai facut asta pana acum, nu va speriati, un cutit bun nu trebuie ascutit decat de cateva ori pe an.

5. Depoziteaza resturile in caserole

Cand esti adult, acorzi o mai mare atentie economiei. Tocmai de aceea, acum este timpul sa iti pastrezi surplusul de mancare pentru a le consuma ulterior. Iar pentru ca mancarea sa isi pastreze gustul si proprietatile, trebuie sa folosesti caserole inchise ermetic.
Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise