In majoritatea retetelor de prajituri, ouale sunt nelipsite.

Acestea dau consistenta aluatului si-l fac mai pufos. 

Insa, exista cateva metode de a inlocui ouale, mai ales in perioadele de post sau daca doriti sa adoptati o dieta vegana.
 

Iata cu ce ingrediente puteti inlocui cu succes ouale, cand vine vorba de pregatirea unor prajituri de post:

1. Banane

Pentru a inlocui un ou din compozitia aluatului pentru briose, prajituri sau clatite, aveti nevoie de 60 de grame de piure de banane, pe care-l puteti obtine foarte usor cu ajutorul unui blender. 

2. Seminte de in

Semintele de in sunt excelente, deoarece au un procent ridicat de proteine vegetale si fibre. De asemenea, puteti obtine o faina de seminte de in, dandu-le printr-o rasnita.

O lingura de faina din seminte de in si trei linguri de apa reprezinta echivalentul unui ou, mai ales cand doriti sa faceti fursecuri cu cereale integrale, biscuiti dietetici sau aluat de clatite. 

3. Tofu

Pentru ca este aproape lipsit de o aroma aparte, tofu poate fi folosit pentru a inlocui ouale fara a afecta in vreun felul gustul prajiturilor. Este recomandat ca inainte de a fi folosit, acesta sa fie dat prin blender. Pentru retetele de post, tineti minte ca 60 de grame de tofu reprezinta echivalentul unui ou.

Puteti inlocui ouale cu tofu in mai toate retele de aluat de prajituri, dar cel mai bine merge la negrese si blaturi de tort. 

4. Iaurt de soia

Intocmai ca tofu, iaurtul de soia este perfect pentru a inlocui ouale, tocmai pentru ca nu are o aroma prea puternica. Cantitatea de iaurt de soia pe care s-o folositi in retele de post, pentru a inlocui un ou, este aceeasi ca la tofu: 60 de grame de iaurt de soia

5. Mar ras

Marul ras este si el un excelent inlocuitor al oului, mai ales in retele de clatite de post, carora le si confera un gust placut. Pentru a inlocui un ou din compozitia aluatului pentru prajiturile de post, trebuie sa folositi 75 de grame de mar ras.

Descopera retete pentru prajituri delicioase de post

Sursa articol: freshlyvegetarian.com
Sursa foto: demos.ithemes.com

  • 1 comentariu
  • Adelina Elisabeta Moraru, 02 noiembrie 2015

    interesant si util!