Cu toții avem zile aglomerate și istovitoare în care ne găsim cu greu timp pentru gătit, situații în care ne-ar ajuta să cunoaștem câteva rețete care pot fi preparate rapid și care să ne satisfacă papilele gustative. Ne-am gândit să venim în sprijinul tău și am făcut o selecție de 5 rețete de gustări delicioase, pe care le poți prepara rapid, potrivite pentru sfârșitul unei zile sau mic dejun, momentele cele mai „delicate” din zi, când ori ai un nivel scăzut de energie pentru a mai petrece timp și în bucătărie, ori ești pe fugă.
 
Iată rețetele și modul de preparare:
 
1. Bruschete cu prosciutto și rucola
 
Ai nevoie de:
 
  • felii de pâine
  • prosciutto feliat
  • mozzarella
  • rucola
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • pătrunjel
  • sare, piper
 
Unge feliile de pâine pe o singură parte cu uleiul de măsline și pune-le la prăjit într-o tigaie încinsă 1-2 minute, până se rumenesc ușor. Feliile se pun apoi cu partea prăjită într-o tavă cu hârtie de copt, iar pe partea „albă” presari un pic de usturoi pisat, pui o felie de prosciutto, una de mozzarella, iar peste, un pic de pătrunjel tocat, sare și piper. Feliile se bagă în cuptorul încălzit în prealabil și se lasă 3-4 minute, până se topește mozzarella. După ce le scoți din cuptor, pune deasupra rucola.
 
Pentru aceste bruschete, feliile de prosciutto trebuie să fie subțiri, motiv pentru care ți-ar fi util un feliator de mezeluri. Potrivit Hendi, acest dispozitiv modern îți va fi extrem de folositor în bucătărie, pentru că poți felia cu el pâine, brânză, carne, fructe și legume.
 
2. Sandwich cu curcan și brânză cottage
 
Ai nevoie de:
 
  • 2 felii de pâine
  • brânză cottage
  • 1 felie de șuncă de curcan
  • roșii
  • salată verde
 
O felie de pâine se unge cu brânza cottage, iar deasupra se așază frunza de salată, șunca și felia de roșie, peste care pui cea de-a doua felie de pâine.
 
3. Chipsuri din cartofi
 
Ai nevoie de:
 
  • cartofi
  • sare
  • ulei
  • boia de ardei dulce sau picantă, după gust
 
Cartofii curățați și spălați se taie felii subțiri și se clătesc în apă rece de surplusul de amidon. Se lasă 2-3 minute să se usuce pe un prosop de hârtie și se pun la prăjit fie în friteuză, fie într-o tigaie încăpătoare, în așa fel încât feliile să nu se suprapună. Când feliile devin aurii, scoate-le pe un prosop de hârtie și presară-le cu sare și boia sau orice alt condiment care îți place.
 
4. Muffins cu ouă
 
Ai nevoie de:
 
  • 7 ouă
  • 100 de grame de cașcaval ras
  • 100 de grame de șuncă sau crenvursti
  • 100 de grame legume tocate (ardei gras, dovlecei, roșii, broccoli - toate sau una dintre ele sau orice altă legumă care îți place)
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • ulei de măsline
  • sare, piper
 
Pune în formele de brioșe, care au fost unse în prealabil cu un pic de ulei de măsline, șunca tăiată cubulețe, peste care adaugi un strat cu legumele tocate, călite în ulei de măsline, apoi cașcavalul și ceapa verde, tocată. Aceste ingrediente trebuie să ocupe două treimi din formă. Restul se completează cu ouăle bătute cu sare și piper. Înainte de a băga forma la cuptor, amestecă ușor conținutul cu furculița. Ține la cuptor - care a fost preîncălzit la 200 de grade Celsius - 10-15 minute.
 
5. Toast cu avocado și ou
 
Ai nevoie de:
 
  • 2 felii de pâine prăjită
  • un avocado
  • 2 ouă
  • lămâie
  • sare
 
 
Fructul de avocado se zdrobește cu furculița, se amestecă cu sare și puțină zeamă de lămâie. Pasta se întinde pe feliile de pâine, iar deasupra pui câte un ou prăjit în tigaie sau fiert, tăiat felii.
 
Acestea sunt cele 5 rețete pe care ți le recomandăm noi, însă te poți inspira de aici pentru mai multe variante.
 
Foto: Pixabay

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii