5 greseli pe care le facem cand pregatim cafea

Pentru multi, savurarea unei cafele bune a devenit cea mai buna parte a diminetilor. Cu toate ca nu este mare filosofie sa o pregatesti, exista 5 greseli pe care toti le facem atunci cand vine vorba despre cafea. Vezi mai jos care sunt, pentru a le putea remedia:  

5 greseli pe care le facem cand pregatim cafea

1.Ora potrivita

Studii recente au demonstrat ca nu este indicat sa bem cafeaua in intervalul orar 8-9 dimineata, dat fiind faptul ca in acea perioada a zilei, organismul nostru nu are nevoie de surse de energizare suplimentare. Este recomandat sa consumam cafea in intervalul 9:30-11:30 si 13:30-17:30, dat fiind faptul ca in acele momente ale zilei cortizolul din organism are un nivel redus, cafeaua ajutandu-ne sa devenim mai energici.
2. Surplus de cafea

Daca ati pregatit o cantitate de cafea mai mare si v-a mai ramas in ibric, nu este o idee buna sa o savurati ulterior, caci gustul nu va mai fi acelasi. Ceea ce puteti face este sa puneti cafeaua ramasa in tavite pentru gheata si sa le dati la congelator. Astfel, va puteti raci cafeaua cu aceste cuburi, in locul celor din apa, care altereaza gustul cafelei.

3. Calitatea apei

Dat fiind faptul ca o cafea contine in cea mai mare parte apa, este normal ca gustul cafelei sa fie influentat de calitatea apei. Este recomandat sa folositi apa plata sau filtrata daca doriti sa savurati o cafea delicioasa.

4. Prima data, incearc-o

Exista persoane care pun in cafea lapte, zahar, frisca si alte ingrediente, fara a gusta inainte cafeaua. Cel mai bine este sa incerci cafeaua si abia apoi sa decizi daca este necesar sa adaugi in plus alte ingrediente.

5. Spatiul de depozitare

Pentru a pastra cafeaua in cele mai bune conditii, este necesar sa o depozitam in recipiente inchise etans, in locuri ferite de lumina si de caldura.

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise