5 greseli de evitat cand folosim uleiul de masline

Uleiul de masline aduce foarte multe beneficii sanatatii si este recomandat sa il utilizam cat de des avem ocazia. Printre avantajele pe care ni le aduce consumul de ulei de masline se numara si scaderea riscului de a dezvolta celule canceroare si protejarea inimii.   

5 greseli de evitat cand folosim uleiul de masline

Totusi, este bine sa stim ca ne putem bucura de proprietatile sale benefice numai daca evitam aceste 5 greseli foarte comune:

1. Cumperi o cantitate prea mare de ulei de masline.

Uleiul de masline are o anumita perioada de valabilitate (in general, 24 luni). Dupa aceasta perioada uleiul isi pierde din proprietatile nutritive si poate avea chiar si un gust neplacut. De aceea, este bine sa cumparam ulei de masline in cantitati mici, astfel incat sa il consumam cat mai repede din momentul in care il deschidem.

2. Cumperi ulei de masline in sticle transparente sau de plastic.

Trebuie sa stiti ca 2 dintre cei mai temuti dusmani ai uleiului de masline sunt lumina soarelui si oxigenul. Cel mai bine este sa cumparam ulei de masline in sticle de culoare verde sau maro inchis, pentru a-i pastra proprietatile.

3. Depozitezi uleiul de masline langa o sursa de caldura.

Indiferent daca vorbim despre caldura venita de la cuptor sau caldura generata de razele soarelui, este gresit sa lasam uleiul de masline langa o sursa de caldura. La contactul cu caldura uleiul produce un antioxidant numit polifenol, ce conduce la alterarea gustului.

4. Judecam uleiul dupa culoare.

Specialistii spun ca nu ne putem da seama de calitatea uleiului de masline dupa culoare, culoarea fiind doar un indicator al perioadei in care maslinele au fost culese si a perioadei in care uleiul a fost presat.

5. Folosesti uleiul de masline la temperaturi inalte.

Gatitul la temperaturi inalte duc la alterarea gustului uleiului de masline si la distrugerea antioxidantilor ce se regasesc in acesta. Din acest motiv,uleiul de masline nu este recomandat pentru prajeli.

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise