5 alimente pe care nu trebuie sa le mananci niciodata crude

Acum foarte multa vreme, oamenii erau capabili sa manance foarte multe alimente in stare cruda. In zilele noastre insa, lucrurile nu mai stau chiar asa. Mai mult decat atat, exista alimente care nu pot fi consumate decat daca sunt gatite, unul dintre principalele motive ale acestui fapt fiind imposibilitatea organismului de a le digera. Iata mai jos 5 dintre ele:  

5 alimente pe care nu trebuie sa le mananci niciodata crude

1. Cartofi verzi

Ati observat vreodata ca in momentul in care cartofii sunt vechi se inverzesc sub coaja? Ei bine, acest lucru este cauzat de expunerea prelungita la soare, care duce la aparitia unei cantitati mari de solanina, o substanta considerata extrem de toxica.

2. Carnea de porc

Carnea de porc trebuie sa fie gatita foarte bine, trecand de nivelul mediu de gatire al fripturii. In acest fel, distrugeti posibilele bacterii pe care le poate avea. In cazul in care mancati carnea nefacuta, aceste bacterii pot fi transmise foarte usor.

3. Fasole rosie

Pe langa faptul ca gustul nu este prea bun, consumul fasolei rosii negatite poate duce la aparitia starilor de voma, ameteala si la aparitia altor probleme digestive. Acest lucru se datoreaza unei toxine naturale numita lectina.

4. Frunze de rubarba

Probabil ca ati auzit si voi ca rubarba este otravitoare in stare cruda, insa in mare parte acest lucru se datoreaza frunzelor sale. Frunzele contin o cantitate foarte mare de acid oxalic, care poate provoca afectiuni serioase ale rinichilor si poate cauza chiar moarte.

5. Samburi mango/ mere/ piersici/ pere/ caise

Acestea nu trebuie mancate sub nici o forma, nici macar daca sunt gatite. Samburii contin o chimicala numita amigdalina, ce se poate transforma n cianura. Din fericire, este nevoie de o cantitate foarte mare de fructe pentru a ajunge la imbolnavire, insa este recomandat sa evitam sa consumam samburii acestor fructe.

Sursa articol: www.huffingtonpost.com

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise