4 preparate pe este mai bine sa le facem acasa decat sa le cumparam

Mancarurile ambalate nu se numara printre cele mai sanatoase variante pe care le avem, cele mai multe dintre ele continand conservanti, mult zahar si alte ingrediente carora cu greu le putem pronunta numele. Exista o legatura stransa intre mancarurile ambalate si cresterea in greutate, cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si chiar de aparitie a cancerului. Cu toate acestea, de multe ori este mai comod sa consumam astfel de preparate decat sa le pregatim noi acasa. Acest lucru nu se aplica insa urmatoarelor 4 preparate, pe care este mult mai usor sa le faci acasa decat sa le cumperi:  

4 preparate pe este mai bine sa le facem acasa decat sa le cumparam

1. Iaurt cu fructe

In locul iaurtului cumparat cu fructe, ale carui fructe "inoata" in sirop si zahar, este indicat sa va pregatiti propriul vostru iaurt. Taie marunt fructe proaspete (sau chiar congelate) si adauga-le peste iaurt grecesc sau kefir pentru a te putea bucura in intregime de beneficiile iaurtului si fructelor.
2. Popcorn de pregatit la microunde

Pungile de popcorn contin, de multe ori, conservanti, grasimi si arome artificiale, ce au efecte negative asupra sanatatii. Este recomandat sa va cumparati separat boabele pentru popcorn, sa le puneti intr-o punga de hartie si sa o introduceti in cuptorul cu microunde (asta dupa ce ati inchis-o bine). Cat ati clipi, veti avea popcorn delicios, caruia ii puteti adauga orice aroma doriti, de la usturoi la ardei sau oregano.

3. Dressing pentru salata

Dressingurile pentru salata ambalate continut o cantitate mult prea mare de uleiuri si emulsificatori, ce sunt asociati cu cresterea riscului de probleme cardiace. In locul acestora, puteti folosi ulei de masline, otet sau suc de lamaie.
4. Unt de arahide

Majoritatea tipurilor de unt de arahide de pe piata contin o cantitate mult prea mare de sodiu, 2 linguri de unt de arahide continand aproximativ 5% din cantitatea zilnica recomandata. In plus, contin si alte ingrediente - uleiuri, indulcitori si conservanti - pe langa untul de arahide.
Daca aveti un blender acasa, puteti pregati acasa unt de arahide, controland cu exactitate cantitatea de ulei si sare din compozitie. Pe langa arahide, puteti adauga (insa nu este obligatoriu) miere, ulei de arahide sau sare pentru a completa gustul.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise