Fie ca le mancam simple, cu sare sau in combinatii mai complexe, ouale fac parte din dieta noastra. Sunt o alegere la indemana oricui pentru micul dejun, fiind foarte satioase si rapid de facut. Insa stim cu totii, ca uneori este destul de dificil sa fierbi oul perfect. Ba este prea moale cand tu il doresti ferm, ba este prea tare cand tu iti doresti exact opusul.
Dar nu este deloc greu sa fierbi de fiecare data oul dupa propriul tau plac. Trebuie sa tii cont doar de cateva mici aspecte:
1. Pune ouale intr-o cratita mai mica sau intr-un ibric si acopera-le cu apa rece.
2. Pune-le pe aragaz la foc mare.
3. Cand apa incepe sa fiarba bine (sa faca bule la suprafata), opriti focul si acoperiti ouale cu un capac.
4. In functie de cum doriti sa fie oul, mai moale sau mai ferm, lasati-l in apa calda:
- pentru ou moale: 4 minute;
-pentru un albus ferm cu interiorul zemos: 6 minute;
-pentru oua tari: 10 minute.
Mai jos vezi cum poti transforma un banal ou fiert intr-o inimioara simpatica:
Sursa articol: www.thekitchn.com
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii