Fie ca le mancam simple, cu sare sau in combinatii mai complexe, ouale fac parte din dieta noastra. Sunt o alegere la indemana oricui pentru micul dejun, fiind foarte satioase si rapid de facut. Insa stim cu totii, ca uneori este destul de dificil sa fierbi oul perfect. Ba este prea moale cand tu il doresti ferm, ba este prea tare cand tu iti doresti exact opusul.
Dar nu este deloc greu sa fierbi de fiecare data oul dupa propriul tau plac. Trebuie sa tii cont doar de cateva mici aspecte:
1. Pune ouale intr-o cratita mai mica sau intr-un ibric si acopera-le cu apa rece.
2. Pune-le pe aragaz la foc mare.
3. Cand apa incepe sa fiarba bine (sa faca bule la suprafata), opriti focul si acoperiti ouale cu un capac.
4. In functie de cum doriti sa fie oul, mai moale sau mai ferm, lasati-l in apa calda:
- pentru ou moale: 4 minute;
-pentru un albus ferm cu interiorul zemos: 6 minute;
-pentru oua tari: 10 minute.
Mai jos vezi cum poti transforma un banal ou fiert intr-o inimioara simpatica:
Sursa articol: www.thekitchn.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii