3 pasi simpli pentru un ganache perfect

Ganache-ul este una dintre cele mai versatile creme de ciocolata. El poate fi folosit atat la ornarea torturilor si a prajiturilor, cat si pentru a prepara o umplutura pentru diverse deserturi sau pentru a pregati trufe delicioase. Indiferent de consistenta sa, ganache-ul are un gust deosebit care iti asigura succesul cand vine vorba de dulciurile pe care le prepari pentru cei dragi. Iata cum il poti prepara si tu, urmand doar 3 pasi simpli.  

3 pasi simpli pentru un ganache perfect

Ai nevoie de:
- 350g de ciocolata neagra de buna calitate
- 250 ml smantana lichida (smantana pentru frisca)
Mod de preparare (reteta de baza):
1. Toaca toata ciocolata marunt cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Pune ciocolata tocata intr-un bol incapator, rezistent la temperaturi mari.
2. Pune smantana lichida intr-o oala si incalzeste-o pe aragaz. Las-o pe foc pana cand da in clocot o singura data. Imediat ce ai observat ca smantana a ajuns la punctul de fierbere, stinge flacara si ia oala de pe aragaz.
3. Toarna smantana fierbinte incet peste ciocolata tocata si amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau o spatula speciala. La inceput, crema poate parea taiata, insa dupa ce vei amesteca mai mult timp, ganache-ul va deveni omogen.
Asta e tot! Ganache-ul e gata. Acum, trebuie doar sa-l lasi la racit in functie de cerintele retetei pe care o pregatesti.
- Daca planuiesti sa-l folosesti pentru a glazura un tort sau o prajitura, lasa-l doar putin timp la racit, incat el sa nu se intareasca prea mult. Amesteca din nou pana capata consistenta lichida si toarna-l usor peste desert.
- Daca ai facut ganache pentru a obtine o crema moale cu care sa-ti ornezi tortul, lasa crema de ciocolata la racit mai mult timp pana cand se intareste putin, dar nu-si pierde aspectul matasos. Mixeaza ganache-ul 2 minute si apoi orneaza tortul sau foloseste crema obtinuta pe post de umplutura.
Desigur, in functie de desertul pe care il pregatesti, ganache-ul poate avea consistente diferite, astfel ca vei fi nevoit sa folosesti cantitati diferite din ingredientele date. Asadar, urmeaza sfaturile urmatoare pentru a obtine un ganache perfect.
- daca pregatesti glazuri dense pentru torturi, tarte sau prajituri, prepara ganache-ul dintr-o parte smantana si 3 parti ciocolata;
- pentru prepararea trufelor sau a bomboanelor, sunt necesare 2 parti de ciocolata la o parte de smantana;
- pentru umplutura, poti folosi parti egale de ciocolata si smantana;
- pentru glazuri foarte subtiri, prepara ganache-ul din doua parti de smantana la o parte de ciocolata.

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise