3 modalitati delicioase de a folosi fructele in salate

Salatele de fructe sunt la ordinea zilei in sezonul cald, fie ca le servim la desert, ca gustare sau chiar la micul dejun. Exista o multime de posibile combinatii atunci cand pregatim salata de fructe, iar astazi o sa va impartasim cele mai gustoase 3 retete.  

3 modalitati delicioase de a folosi fructele in salate

1. Salata cu ananas si avocado

Portii: 4

Ingrediente:

240 gr spanac
225 gr ananas taiat cubulete
2 fructe avocado bine facute, taiate cubulete
3 linguri suc lamaie proaspat stors
2 linguri de salota maruntita
2 linguri ulei masline extra virgin
3 linguri otet din vin rosu
1 lingurita mustar
sare de mare, piper dupa gust
2 linguri de menta proaspat taiata
1 1/2 lingurita seminte de susan

Modalitate de preparare:

Intr-un bol incapator, adaugati spanacul, ananasul si avocado. Lasati deoparte. Intr-un bol mai mic, amestecati sucul de lamaie, salota, otetul, mustarul, sarea de mare si piperul. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugati compozitia obtinuta peste spanac si amestecati pana la omogenizare. Adaugati menta si semintele de susan.

2. Salata de afine si mango cu ierburi aromate

Portii: 4

Ingrediente:

190 gr quinoa sau mei
100 gr afine
1 mango bine facut
4 linguri caju
sucul de la o lamaie mare
2 lingurite ulei masline extra virgin
2 lingurite menta tocata foarte fin
1 lingurita patrunjel tocat foarte fin
sare de mare si piper dupa gust

Modalitate de preparare:

Gatiti meiul sau quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasati la racit 10 minute si amestecati usor cu o furculita. Intr-un bol incapator, combinati quinoa sau meiul cu restul ingredientelor; amestecati usor pentru a le combina.

3. Salata cu mar, fructe de padure si varza Kale

Portii: 4

Ingrediente:

1 castravete mare tocat
1 mar taiat cubulete
1 ceasca de fructe de padure (afine, zmeura, mure)
1 varza Kale tocata fin, fara tulpini
1 1/2 linguri ulei de masline extra virgin
1 1/2 sirop de artar
1 lingura frunze busuioc tocate foarte fin
un praf piper rosu
sare de mare si piper, dupa gust
coaja de lamaie, pentru decor
Metoda de preparare:

Intr-un bol incapator, combinati castravetele si marul taiate cubulete, fructele de padure si varza maruntita. Lasati deoparte. Intr-un bol mai mic, amestecati restul de ingrediente, apoi adaugati-le peste amestecul de fructe si legume.

Sursa articol si sursa foto: www.self.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise