3 modalitati de a pregati oua ochiuri perfecte

De cate ori nu v-ati trezit dimineata cu pofta de oua ochiuri? Noua ni s-a intamplat de multe ori. Sunt delicioase si merg de minune cu putin bacon rumenit in tigaie. Trebuie sa recunoastem. Dar cum trebuie sa procedam pentru ca ouale pe care le pregatim sa iasa absolut perfecte? Stim trei modalitati, iar astazi vi le impartasim si voua.  

3 modalitati de a pregati oua ochiuri perfecte

1. Incinge bine o tigaie non-aderenta si topeste in ea o bucatica de unt. Sparge un ou in tigaie si seteaza focul la intensitate medie. Adauga o jumatate de lingura de apa si acopera tigaia cu un capac pentru aproximativ 30 de secunde. Dupa ce albusul este gatit complet, ia capacul de pe tigaie, pune oul pe farfurie si asezoneaza-l cu sare si piper.
2. Daca vrei ca oul sa fie putin mai bine facut decat in varianta anterioara, toarna ulei de masline in tigaie si seteaza focul la intensitate mare pana cand uleiul este incins foarte bine. Sparge un ou in tigaie, da focul mic si, cu ajutorul unei linguri, pune ulei incins deasupra oului pana cand acesta este complet gatit si devine auriu pe margini. Presara sare deasupra si bucura-te de rezultat.
3. Nici una dintre variantele de mai sus nu te multumeste? Mai stim una. Pune o jumatate de lingura de unt la incins in tigaie. Dupa ce acesta s-a topit si s-a incins, sparge oul in tigaie. Asezoneaza-l cu sare si piper. Imediat ce marginile au devenit maronii, intoarce oul pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule din metal sau teflon. Foloseste spatula pentru a presa oul in locurile in care nu este bine facut. Astfel, albusul va ajunge mai repede in tigaie si se va gati mai rapid. Asezoneaza din nou dupa bunul plac. E gata? Ia oul si pune-l pe o felie de paine prajita. Savureaza!
Sfat: Nu uitati. Pentru ca ouale ochiuri sa iasa perfecte, ouale trebuie sa fie foarte proaspete. Daca nu va pricepeti sa le spargeti rapid in tigaie, le puteti sparge incet intr-o cana si abia apoi sa le turnati usor in tigaie.

Aici gasiti mai multe retete cu oua ochiuri.

Pofta buna! :)
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise