1. Pasta de tomate
Pasta de tomate poate fi folosita in pregatirea diferitelor sosuri sau tocanite, iar pretul nu este deloc mare. Asadar, clar trebuie sa o avem in casa!
2. Nuci/ alune/ migdale
S-a demonstrat ca alimentele oleaginoase ne ajuta sa traim mai mult si mai sanatos. Mai mult, acestea pot completa o multime de preparate delicioase.
3. Faina
Cu toate ca exista mai multe tipuri de faina, este indicat sa ai mereu in casa faina de tip 550, cunoscuta in strainatate sub denumirea "all-purpose flour". Acest tip de faina se poate folosi atat la pregatirea prajiturilor, cat si pentru ingrosarea anumitor sosuri.
4. Oua
Ideale pentru micul dejun, insa si pentru pranz sau cina, ouale chiar nu au cum sa lipseasca din frigiderul nostru.
5. Usturoi
Usturoiul da o aroma aparte preparatelor si are si foarte multe beneficii asupra sanatatii, fiind cel mai puternic antibiotic natural.
6. Branza
Fie ca este vorba despre branza de vaca, de capra sau de oaie, aceasta nu are voie sa lipseasca din bucataria ta. Nu trebuie decat sa stii care este scopul in care vrei sa folosesti branza, pentru a sti ce tip sa cumperi.
7. Orez
Este unul dintre ingredientele care se potriveste in orice combinatie de alimente, avand un gust grozav. In plus, ofera o senzatie de satietate durabila.
8. Uleiuri
Uleiurile pentru gatit sunt surse excelente de grasimi ce ajuta organismul sa ramana sanatos, contribuind, in acelasi timp, la gustul delicios al preparatelor noastre.
9. Ceapa
Ceapa ofera un gust atat de bun mancarii, incat este cat se poate de gresit sa nu aveti mereu ceapa la indemana.
10. Condimente
Nu trebuie sa ai o colectie intreaga de condimente pentru a gati preparate delicioase. Iata care sunt condimentele de baza:
-sare
-piper
-oregano
-scortisoara
-chimen
11. Fructe si legume congelate
Congelarea anumitor alimente este una dintre practicile cele mai iubite de noi. In acest fel ai ocazia de a te bucura oricand de gustul delicios al capsunilor sau al fructelor de padure. Mai mult, daca alimentele sunt congelate la scurt timp dupa ce au fost culese, isi vor pastra o mai mare parte din nutrienti.
12. Conserve de ton
Conservele de ton sunt printre cele mai ieftine si delicioase versiuni ale pestelui de care ne putem bucura. Poate fi folosit la pregatirea sandvisurilor, salatelor si poate fi adaugat chiar pastelor. In plus, are un termen de valabilitate destul de indelungat.
13. Fasole
Cu cat mananci mai multa fasole, cu atat mai bogata in fibre si antioxidanti va fi dieta ta. Aceasta are multiple beneficii asupra sanatatii organismului, ajutand la detoxifierea acestuia.
14. Iaurt
Se poate consuma simplu sau in diverse combinatii. Oricum ar fi, bacteriile consumate de iaurt fac minuni pentru sanatatea ta, asa ca dati o sansa iaurtului!
15. Cartofi
Fie ca ii preferi prajiti, la cuptor, natur sau in alte combinatii delicioase, cartofii trebuie sa existe in permanenta la tine in bucatarie.
Comentarii