1. Adauga sare in cafea pentru a scapa de gustul amar
Daca iti savurezi cafeaua cu apa fierbinte, gustul amar se va simti mai intens. Cu un singur praf de sare, poti estompa acest gust amar si te poti bucura fara probleme de cafeaua ta.
2. Pastreaza ceapa in frigider
Atunci cand taiem o ceapa, este eliberata alinaza, o enzima specifica, impreuna cu un compus al sulfului, ce ajung la nivelul ochilor, facandu-i sa lacrimeze. Acest proces nu poate fi oprit, insa poate fi incetinit daca tinem ceapa taiata in frigider inainte de a o taia.
3. Gateste legumele verzi pentru 7 minute sau mai putin
Daca gatesti legumele verzi pentru mai mult de 7 minute, acestea isi vor pierde culoarea si se vor inmuia, pierzandu-si aspectul si gustul.
4. Verificati prospetimea oualor intr-un pahar cu apa
Introduceti un ou intr-un pahar cu apa; daca acesta se duce la fund, este proaspat, daca pluteste, este numai bun de aruncat.
5. Pune bananele langa rosii pentru a se coace mai repede
Rosiile coapte elibereaza un hormon numit etilena, folosit pentru a coace fructele in mod artificial. Atunci cand puneti rosiile si bananele in aceeasi punga, etilena va face bananele sa se coaca mai repede.
6. Pentru a inmuia fursecuri, foloseste paine
Adauga fursecurile intarite si o bucata de paine intr-o punga sigilata. Zaharul din fursecuri va absorbi umiditatea din paine si astfel fursecurile vor deveni mai moi.
7. Coca-Cola pentru petele dificile de pe tigai
Coca-Cola si alte bauturi similare contin acid fosforic, ce este adesea folosit pentru indepartarea petelor de rugina. Acesta reactioneaza asupra petelor, ajutand la curatarea acestora.
8. Adauga sare peste apa inainte sa o bagi la congelator
Daca adaugi sare peste apa si apoi o bagi la congelator, vei scadea temperatura la care apa ingheata. Asadar, temperatura mai scazuta va face ca alimentele pe care le vrem reci sa se raceasca mai repede.
9. Fa o gaura in mijlocul burgerului, pentru a se gati uniform
Gaura va permite caldurii sa patrunda si in interiorul carnii, asa ca interiorul va fi gatit odata cu marginile burgerului.
10. Adauga folie sau apa peste guacamole
Daca nu il consumi imediat, guacamole isi poate schimba culoarea. Pentru a evita acest lucru, acopera-l cu folie alimentara, astfel incat folia sa faca contact cu sosul. O alta solutie este sa ii ungi suparafata cu putina apa.
11. Bea cafeaua intre 9:30-11:30
Daca vreti sa profitati din plin de beneficiile aduse de cafea, trebuie sa o savurati in intervalul 9:30-11:30, acesta fiind intervalul in care nivelul natural al cortizolului scade.
12. Pastrati berea in locuri ferite de lumina
Berea expusa la lumina soarelui are tendinta de a capata un gust ciudat, tocmai de aceea este bine sa o ferim de soare.
Comentarii