10 alimente recomandate pentru zilele caniculare

In zilele in care temperaturile cresc peste limite, pofta de mancare scade semnificativ si nu mai suntem tentati sa mancam la fel de mult ca in zilele obisnuite. Cu toate acestea, specialistii ne recomanda sa ne hranim corespunzator, cu toate ca apetitul este redus.   

10 alimente recomandate pentru zilele caniculare

Iata care sunt cele mai bune 10 mancaruri pe care le putem consuma pentru a tine piept zilelor calduroase:

1. Oua fierte

Ouale fierte (si racite) sunt ideal de consumat atunci cand ne este foarte cald, fiind o sursa importanta de proteine. Se pot servi simple, cu putina sare deasupra.

2. Smoothie

Aceasta este cea mai simpla metoda de a oferi organismului o varietate de vitamine si minerale. In plus, smoothie-urile sunt ideale pentru a ne racori!

3. Struguri congelati

Strugurii congelati reprezinta o gustare grozava si racoritoare. Puteti adauga boabele de struguri diferitelor bauturi sau deserturi.

4. Mancaruri reci cu taitei

Aceste preparate sunt numai bune de luat la pachet la birou, pregatindu-se foarte usor. Vezi aici retete cu taitei.

5. Inghetata

Cu toate ca inghetata nu are o valoare nutritionala importanta, nu are cum sa lipseasca din meniul nostru de vara, fiind una dintre cele mai bune metode de a ne racori.

6. Apa

Apa ne ajuta sa ne mentinem organismul hidratat si sa ne racorim, ajutand la amanarea senzatiei de foame pana cand organismul va fi pregatit sa consume o masa consistenta.

7. Mancaruri picante

Exista persoane pe care mancarurile picante le ajuta sa se racoreasca in zilele caniculare. Cum este posibil? Ei bine, mancarurile picante determina organismul sa transpire, ceea ce il ajuta sa se racoreasca mai repede.

8. Pepene

Pepenele contine o cantitate foarte mare de apa ce ne ajuta sa ne hidratam si sa facem fata mai usor caldurii de afara.

9. Pachetele de primavara

Pachetelele de primavara se fac usor si sunt perfecte pentru zilele in care nu vrei sa stai prea mult timp in bucatarie. Adaugati o sursa de proteine si gata masa!

10. Caise

Sursa importanta de beta caroten si vitamine, caisele ne protejeaza organismul de razele ultraviolete si ne ajuta sa avem o piele frumoasa si sanatoasa.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise