Craciunul este poate sarbatoarea cu cel mai pronuntat gust de ciocolata. Prajitura despre care vorbim este o ,,bomba” apetisanta cu ciocolata. Blatul pufos si crema fac din prajitura festiva de Craciun o prajitura deosebit de buna. Merge perfect in zilele de iarna, friguroase, cand in fundal se aud colinde.
Pentru ca aceasta reteta sa iasa perfect, aveti nevoie de urmatoare ingrediente:
Pentru aluat:
1 ou
100 g margarina
100 g zahar
1 lingurita amoniac
2 linguri cacao
5 linguri lapte rece
400 g faina
Pentru crema:
1 litru lapte dulce
4 linguri cu varf de faina
1 pahar de zahar
250 g unt
Pentru pandispan:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
Pentru glazura:
3 linguri apa
2 linguri cacao
4 linguri zahar
50 g unt
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele necesare pentru aluat si intindeti 2 foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii.
Pentru pandispan, separati galbenusurile de albusuri, bateti spuma, amestecati zaharul, faina si galbenusurile si se turnati in tava tapetata cu unt si faina.
Pentru crema, amestecati toate ingredientele, puneti pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Un sfat, puneti untul abia dupa ce s-a racit crema.
Pentru montare, asezati o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie.
Faceti glazura la bain-marie si turnati fierbinte deasupra. Este bine sa lasati prajitura pentru un timp la rece si sa o serviti dupa cateva ore.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii