Masa de Craciun trebuie sa fie bogata si sa surprinda in fiecare an. Daca v-ati plictisit de aceleasi retete culinare de Craciun, este timpul sa incercati si altceva. De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele din porc, dar nici dulciurile sau prajiturile.
De aceea va recomandam o prajitura de Craciun care, cu ornamentele potrivite, va uimi familia si invitatii. Sigur se va povesti intreg anul despre prajitura aceasta. Nu uitati sa-i lasati si Mosului putin:
Timp de preparare:
1 h (complexitate medie)
Ingrediente:
Foi:
2 oua,
100 gr. ulei,
100 gr. miere de albine,
100 gr. zahar,
faina cat cuprinde,
o lingurita amoniac.
Crema:
800 gr. smintina,
3 cani nuci macinate,
o cana de zahar,
esenta rom.
Mod de preparare:
Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra.
Crema: smantana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.
Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii