Poveste dulce de Craciun

Masa de Craciun trebuie sa fie bogata si sa surprinda in fiecare an. Daca v-ati plictisit de aceleasi retete culinare de Craciun, este timpul sa incercati si altceva. De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele din porc, dar nici dulciurile sau prajiturile.

Poveste dulce de Craciun

De aceea va recomandam o prajitura de Craciun care, cu ornamentele potrivite, va uimi familia si invitatii. Sigur se va povesti intreg anul despre prajitura aceasta. Nu uitati sa-i lasati si Mosului putin:

 

Timp de preparare:

1 h (complexitate medie)

 

Ingrediente:

Foi:

2 oua,

100 gr. ulei,

100 gr. miere de albine,

100 gr. zahar,

faina cat cuprinde,

o lingurita amoniac.

Crema:

800 gr. smintina,

3 cani nuci macinate,

o cana de zahar,

esenta rom.

 

Mod de preparare:

Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra.

Crema: smantana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.

Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise