Meniul pentru masa traditionala de Pasti - ce preparate nu trebuie sa lipseasca si cum se prepara

Pregatirile pentru Pasti au inceput deja in mai toate gospodariile. Noi am incercat sa va venim in ajutor din timp si v-am spus deja cum sa alegeti cea mai buna carne de miel si care sunt beneficiile consumului de carne de miel, dar si care sunt cele 5 greseli pe care sa le evitati atunci cand pregatiti friptura de miel pentru Pasti. De asemenea, v-am dezvaluit si cateva curiozitati despre sarbatorile pascale, cum ar fi ce se mananca de Pasti prin alte parti ale lumii sau care este secretul culinar care se ascunde in celebra pictura Cina cea de taina. Acum va spunem si ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Pasti si cum se prepara aceste feluri de mancare traditionala:

Meniul pentru masa traditionala de Pasti - ce preparate nu trebuie sa lipseasca si cum se prepara

Oua vopsite

Vopsitul oualor nu este prea dificil, chiar daca in unele cazuri (precum incondeierea) poate deveni o adevarata arta. Insa, daca doriti sa evitati colorantii chimici din comert, noi va spunem cum puteti vopsi ouale de Pasti cu coloranti naturali.

Drob

Drobul a devenit felul de mancare care se identifica cu Pastile. Pentru a va ajuta sa va gasiti reteta de drob care vi se potriveste cel mai bine, am strans pentru voi cele mai simple si gustoase 10 retete de drob.

Ciorba de miel

In cazul in care nu va multumiti doar cu friptura de miel sau cu drobul, puteti face si o ciorba de miel. Sau, daca doriti ceva mai usor, iata cele mai bune 10 ciorbe de primavara.

Friptura de miel

Friptura de miel nu ar trebui sa lipseasca de pe masa traditionala de Pasti. Iata cateva idei: o puteti marina cu aparatul Food Saver, o puteti pregati in folie de aluminiu, in vin rosu sau cu plante aromatice si piure in trei culori.

Pasca

Pasca este un alt preparat de Pasti cu o simbolistica aparte. Iata cum puteti prepara pasca in 20 de feluri diferite.

Cozonac

Se stie ca de Craciun si de Pasti romanii se intrec in cozonaci. Adevarul e ca exista nenumarate feluri in care pot fi pregatiti, va lasam pe voi sa alegeti cozonacul pe care vi-l doriti in acest an pe masa de Pasti.

Alte prajituri festive

Bineinteles, pe langa cozonac si pasca, gospodinele mai pregatesc si alte bunatati dulci. V-am facut si noi o selectie cu 20 dintre cele mai simple si gustoase retete pentru prajituri pe care le puteti pregati pentru masa de Pasti.

Sursa foto: modernism.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise