Nu stii ce cadouri sa oferi de Craciun? Ce zici de ceva dulce dar, in loc de bomboane de ciocolata sau de Mosi Craciuni de ce sa nu oferiti niste dulciuri diferite. Stiati ca in oras exista tot mai multe cofetarii care fac livrari la domiciliu? De ce sa nu trimiteti cuiva drag un tort de Craciun ornat cu un superb om de zapada sau acoperit cu un strat fin de zahar pudra. Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati in zona dumneavoastra.
Torturile cadou sunt si sansa de a oferi unui prieten indepartat un cadou superb care o sa-l faca sa se gandeasca la dumneavoastra la fiecare felie. Pentru a crea un tort cu adevarat personal, acesta poate sa fie ornat cu o imagine a celui caruia i-l oferiti. Torturile cu fotografii merg intotdeauna, atat pentru zilele de naştere cat si pentru alte sarbatori, in special in aceasta perioada a anului.
Totusi, daca doriti sa surprindeti cu adevarat, atunci cea mai buna idee este sa pregatiti dumneavoastra prajiturile. Indiferent ca optati pentru fursecuri, turta dulce in forma de oameni de zapada sau sosetele, bombaane sau prajituri Arlechin, acestea vor fi un cadou minunat. Puneti mai multe prajituri in pungute de celofan, puneti putina betea deasupra, legati si ornati cu cateva frunze de bradut.
Tot ce trebuie sa faceti acum este sa va luati o caciula cu ciucure si sa oferiti prietenilor, vecinilor sau colegilor de munca prajiturile facute de dumneavoastra. Acestia vor aprecia cadoul dumneavoastra, este o minunata dovada de a le arata cat de mult ii pretuiti.
Iata si o reteta minunata de Fursecuri de Craciun cu ness si nuci:
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
75 g zahar pudra,
200 g faina,
sare,
esenta rom si vanilie,
150 g unt,
1 ou,
2 linguri ness,
zahar pudra vanilat.
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma; oul se bate si se amesteca cu zaharul pudra, sarea si esentele apoi se toarna peste unt. Treptat se adauga faina pana cand devine un aluat omogen. Se adauga ness-ul cernut fin.
Se da aluatul la rece pentru 30 minute apoi se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme de sezon (bradut, stea). Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la foc potrivit timp de 15 minute.
Se asaza ambele randuri de fursecuri pe un platou si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat cernut.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii