Un mod de viaţă sănătos, mai bun decât orice dietă

Nu există nicio cură de slăbire mai eficientă şi mai sănătoasă decât un mod de viaţă echilibrat, adoptat pe termen lung. Iată care sunt recomandările specialiştilor.

Un mod de viaţă sănătos, mai bun decât orice dietă

Acesta, după cum ştim cu toţii, are două componente de bază: alimentaţia şi activitatea fizică. Dacă duci o viaţă activă şi adopţi o dietă echilibrată, poţi mânca tot ce îţi doreşti, însă având grijă să nu depăşeşti anumite cantităţi.

Dr. Corina Zugravu, specialist în nutriţie şi igienă alimentară ne recomandă să mâncăm câte puţin de câte ori apare senzaţia de foame.

„În general, noi, femeile avem nevoie de 2250 de calorii pe zi, să zicem 1500, în cazul în care dorim să scăpăm de kilogramele în plus. Aceste calorii trebuie obţinute din alimente care să ne ofere toate categoriile principale de nutrienţi în următoarele proporţii: proteine (15%), grăsimi (30%) şi glucide (55%)”, adauga specialistul.

Ea spune că putem slăbi, fără să suferim de foame, dacă ştim cum să ne alegem alimente sănătoase. Dr. Zugravu ne recomandă şi câteva gustări care nu ne pun silueta în pericol.

Când pleci de acasă ia-ţi cu tine un sandviş cu pâine integrală, ton, câteva boabe de porumb si o linguriţă de margarină light. Pâinea îţi asigură carbohidraţii care îţi dau energie, fibre pentru o digestie buna, tonul este bogat în proteine, iar margarina îţi aduce grăsimile nesaturate.

În loc de ton şi porumb poţi să pui în sandvişul tău o felie de piept de curcan şi o frunză de salată verde. Carnea îţi asigură proteinele, iar salata este bogată în vitamine.

Dacă preferi ceva mai uşor, unge cu margarină o baghetă din pâine integrală, adaugă câteva rondele de mozarella şi două trei felii de roşii. Deasupra poţi să presari busuioc pentru un plus de aromă. Pe lângă fibrele şi carbohidraţii din pâine şi grăsimile din margarină, roşiile îţi aduc vitamina C şi licopen, iar brânza conţine calciu si proteine.

Citeşte continuarea articolului pe Unica.ro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise