Invinge caldura verii cu un pahar de suc proaspat

Consumul de fructe si legume proaspete sub forma de suc asigura o serie importanta de beneficii asupra sanatatii noastre: ne ofera minerale, vitamine, acizi graşi esentiali, carbohidrati, proteine si multe altele. Toti acesti factori sunt vitali pentru mentinerea sanatatii. Vei descoperi ca, atunci cand consumi zilnic sucuri naturale, vei avea mai multa energie, un ten luminos, oasele mai puternice si creste imunitatea organismului. Este recomandat sa se consume zilnic cel puţin un pahar de suc obtinut din fructe si legume proaspat stoarse.  

Invinge caldura verii cu un pahar de suc proaspat

Exista si in supermarketuri sucuri imbuteliate, insa principala problema la aceste sticle consta in pierderea unor nutrienti valorosi in timpul procesului de imbuteliere. Daca prepari suc acasa vei avea control total asupra calitatii fructelor si legumelor pe care le consumi si de multe ori vei
vedea astfel ca economisesti sume importante de bani.
Indiferent de varsta pe care o ai, nu e niciodata prea tarziu sa incepi sa consumi regulat sucuri naturale, mai ales daca nu obisnuiesti sa mananci fructe in stare naturala. Sucurile elimina toxinele din corp, sunt ideale pentru a pastra o greutate normala si sunt recomandate pentru a avea o inima sanatoasa.

Sucurile nu contin grasimi saturate sau e-uri si ajuta la scaderea colesterolului. Se prepara foarte repede in casa folosind un storcator de fructe sau un robot de bucatarie. Spre exemplu, Bullet Express de la www.top-shop.ro taie, felieaza, mixeaza si face suc in doar cateva secunde.

Sfaturi si recomandari:

 

  • Foloseste intotdeauna fructe si legume cat mai proaspete si mai sanatoase.
  • Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi introduse in storcator, vor fi foarte bine spalate cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri.
  • Daca vrei sa obtii o cantitate mai mare de suc, depoziteaza-l in sticle mici de plastic si pune-le la rece in frigider.
  • Atunci cand torni continutul intr-un recipient, lasa foarte putin spatiu pentru aer.
  • Recipientele in care depozitam sucul de fructe sau legume trebuie sa fie de dimensiuni mici, astfel incat atunci cand desfacem capacul si mai ramane continut, el trebuie consumat in maxim 8 ore. Astfel vom evita distrugerea vitaminelor si a altor substante benefice.
  • Sucurile de fructe facute in casa, nefierte, se pastreaza in conditii excelente daca adaugi putin suc de lamaie. Acidul citric ajuta la conservarea sucului de fructe.
  • Daca vrei sa prepari repede un suc rece, foloseste fructe sau legume reci din frigider.

 

 

 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise