Diete şi tratamente cosmetice cu struguri

Printre fructele cele mai bogate în antioxidanţi, strugurii sunt foarte sănătoşi în alimentaţie, dar se folosesc cu succes şi în cosmetică. Ar fi păcat să nu profiţi de sezonul lor

Diete şi tratamente cosmetice cu struguri

De ce sunt strugurii sănătoşi

Se spune că un pahar de vin roşu pe zi este cea mai sănătoasă plăcere pe care ţi-o poţi oferi. De fapt, există ceva şi mai sănătos: un strugure roşu, bine copt. Antioxidanţii pentru care este lăudat vinul roşu provin bineînţeles din struguri, aşa că te poti bucura de beneficiile lor, fără a fi nevoie să consumi alcool.

Pe lângă vitamine şi minerale, strugurii conţin cantităţi mari de antioxidanţi puternici care reduc pagubele provocate de radicalii liberi.

Studiile au arătat că un consum regulat de struguri reduce riscul de boli cardiovasculare, cataractă, degenerare maculară, Alzheimer şi anumite tipuri de cancer. Sunt utili în constipaţie şi alte probleme digestive, colesterol crescut şi oboseală cronică.

Şi strugurii albi sunt buni în dietă, dar mai indicaţi sunt cei roşii care conţin mai mulţi antioxidanţi. Ca să te bucuri de efectele lor trebuie să-i consumi cu tot cu coajă.

Dieta cu struguri pentru slăbire rapidă

Cura cu struguri a devenit faimoasă datorită unui bărbat care suferea de insuficienţă renală. A mâncat trei săptămâni numai struguri şi, după spusele lui, s-a simţit mai bine ca niciodată. La sfârşitul tratamentului a constat că pierduse şi multe kilograme, aşa că a început să recomande cura cu struguri celor care voiau să slăbească.

Dieta presupune renunţarea pentru un anumit timp la toate alimentele, mesele constând numai în struguri. Aceştia reglează digestia şi favorizează eliminarea toxinelor, cura având şi efect detoxifiant.

Se pot pierde în jur de două-trei kilograme în cinci-şase zile, însă reţine că dieta, deşi este eficientă pe termen scurt, nu poate fi ţinută mai mult de câteva zile, iar kilogramele se vor „depune” la loc dacă nu faci efortul de a-ţi schimba alimentaţia.

Uleiul din sâmburi de struguri

Mai puţin cunoscut decât alte tipuri de ulei, cel din sâmburi de struguri este una din variantele cele mai sănătoase, atât pentru salate cât şi pentru gătit. Fiind un ulei vegetal este bogat în grăsimi sănătoase, care reduc colesterolul rău, dar conţine şi mulţi antioxidanţi.

Foloseşte-l zilnic în salate pentru a te bucura de efectele lui.

Strugurii în cosmetică

Numeroasele beneficii ale strugurilor nu puteau fi ignorate nici de industria cosmetică. Specialiştii laboratoarelor Caudalie spun că viţa de vie are propriul ei mecanism de stocare a apei: când condiţiile meteo se înrăutăţesc, planta îşi face rezerve de apă în rădăcini şi tulpini pentru a le folosi atunci când apar frunzele şi fructele. Această apă, care se regăseşte în struguri este puternic hidratantă şi bogată în minerale şi vitamine.

La aceasta se adaugă puterea antioxidanţilor. Polifenolii din struguri, spun specialiştii de la Caudalie, acţionează ca un scut, protejând pielea de acţiunea factorilor externi şi menţinându-i hidratarea.

În cosmetică se folosesc şi sâmburii de struguri, fie zdrobiţi, în compoziţia scruburilor, fie sub formă de ulei în produsele hidratante, antiacneice şi anti vergeturi.

Măşti cu struguri

Acum că am intrat deja în sezonul strugurilor te poţi bucura de efectele lor cosmetice pregătindu-ţi singură măşti cu struguri.

Cea mai simplă variantă pentru o curăţare naturală a tenului: taie câteva boabe de struguri în două, scoate-le sâmburii şi freacă-ţi faţa şi gâtul cu pulpa lor timp de câteva minute pentru hidratare şi o uşoară exfoliere. La sfârşit, clăteşte cu apă călduţă.

Şi o mască în adevăratul sens al cuvântului: zdrobeşte câteva boabe de struguri şi adaugă o linguriţă de miere. Aplică pe faţă compoziţia şi las-o timp de 15 minute. La sfârşit, clăteşte cu apă călduţă. Masca este hrănitoare şi hidratantă.

Un alt truc este folosirea uleiului din sâmburi de struguri pentru hidratarea tenului şi a corpului. Fie ca este ulei cosmetic sau alimentar, îl aplici normal, aşa cum ai aplica un ulei de corp din comerţ. Dacă îţi doreşti şi un miros plăcut, poţi să adaugi două-trei picături de ulei esenţial cu aroma preferată.

Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise